2x vegan bliss balls

2x Vegan Bliss Balls in de smaken abrikoos havermout en snickers

Speciaal voor het KOM festival heb ik 2 nieuwe bliss balls op de blog gezet. Dit keer met havermout en gedroogde abrikozen. Een een gezonde snickers variant

Speciaal voor het KOM festival waar ik afgelopen weekend met Kuukskes stond, heb ik twee nieuwe blissballs gemaakt die super lekker zijn, heel verschillend van elkaar, maar wel allebei vegan. Hier heb ik bewust voor gekozen, omdat ik de kraam deelde met Berend. En omdat hij een groot voorstander is van plantaardige voeding, koos ik ervoor om vegan hapjes te serveren. Waaronder dus deze bliss balls.

En ik heb dit keer twee heerlijke smaken voor je. De bliss balls op de foto zijn super klein, maar dat was ook de bedoeling, omdat ik ze aan mensen wilde laten proeven. Dus in het echt zijn ze een stuk groter, maar je kunt wel vast kijken, hoe ze eruit horen te zien!

Bliss balls met havermout en abrikozen

Calorieën (per portie): 118
vet (g): 6
koolhydraten (g): 12,9
eiwit (g): 3
vezels (g): 2,3

Course Snack
Prep Time 15 minutes
Servings 12
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 150 g gedroogde abrikozen
  • 70 g havermout
  • 30 g pompoenpitten
  • 30 g zonnebloempitten
  • 55 g kokos + extra om te garneren
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 1 el citroensap
  • citroenzest van 1/2 citroen

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze een minuut of 3 a 4 draaien totdat de ingrediënten een beetje kleverig worden. Zo kun je er gemakkelijker balletjes van draaien.

  2. Voeg eventueel nog een eetlepel water of citroensap toe om het wat smeuïger te maken.

  3. Verdeel het mengsel in 12 gelijke (ongeveer) delen en draai er balletjes van tussen je handen. Rol ze tot slot nog door de extra geraspte kokos, zodat ze er nog mooier uitzien! En genieten maar!

gezonde snickers bliss balls

Calorieën (per portie): 103
vet (g): 3,6
koolhydraten (g): 15,1
eiwit (g): 2,7
vezels (g): 1,7

Course Snack
Prep Time 15 minutes
Servings 12
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 150 g medjool dadels ontpit
  • 100 g havermout
  • 2 el 100% pindakaas
  • 50 ml water
  • cacaopoeder om de balletjes in te rollen

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten (behalve de cacaopoeder) in de keukenmachine en laat deze een minuut of 3 a 4 draaien totdat de ingrediënten een beetje kleverig worden. Zo kun je er gemakkelijker balletjes van draaien.

  2. Voeg eventueel nog een eetlepel water toe om het wat smeuïger te maken.

  3. Verdeel het mengsel in 12 gelijke (ongeveer) delen en draai er balletjes van tussen je handen. Rol ze vervolgens door de cacaopoeder, zodat ze eruit zien als truffels. En genieten maar!

vegan bliss balls kuukskes

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

downloads

Populaire posts