about me

Hoi, mijn naam is Kelsey en ik ben het brein achter Kuukskes. De keuze om een foodblog te starten was spannend. Er zijn al zoveel foodbloggers, dus wat voeg ik dan toe? Nou, ik kan wel bijna zeggen dat mijn blog mijn leven heeft gered. Klinkt dramatisch, maar het voelt echt een beetje zo!!

Waar ging het mis?
Het begon allemaal bij mijn eerste liefde. Hij komt uit een echt mannengezin. Ze houden van lekker eten, en ik at gezellig met ze mee. Ik at alleen niet de portie van een meisje van 18,maar net zo veel als die mannen. Ik kwam wat aan en merkte dat ik daar onzeker van werd. Dus ik nam een abonnement op de sportschool en ging echt beter eten.

In de tussentijd ging het helaas uit, en werd ik aangenomen op vooropleiding van muziektheater in Rotterdam. Ik wilde dus meer in vorm zijn, en ging er voor. Op de vooropleiding at ik onregelmatig, gingen we vaak frietjes eten na de lessen en at ik thuis ook nog gewoon. Zo veel een slecht eten is een echte no-go maar ik liet het gewoon gebeuren.

Ik zocht naar een foto van mijn hele lichaam, maar die zijn er niet omdat ik me zo schaamde, dat ik de foto bijsneed.

Ik zocht naar een foto van mijn hele lichaam, maar die zijn er niet omdat ik me zo schaamde, dat ik de foto bijsneed.

De ommekeer
Eenmaal op kamers was het klaar. Ik kwam echt veel aan en ik voelde me zo ontzettend lelijk, dat ik mezelf niet meer wilde aankijken. Ik ben 1,66 meter lang en woog destijds 77 kilo. Ik moest en zou er wat aan gaan doen. Ik had van het boek ‘het 17 dagen dieet’ gehoord en ging daar, intussen bijna 2 jaar geleden mee aan de slag. De kilo’s vlogen er vanaf. Aan het einde van het boek was ik 11 kilo afgevallen. Ik kwam soms ook wel weer wat aan, en het was een beetje vallen en opstaan, maar ik zat onder de 70 kilo en daar was ik al zo blij mee.

#Kuukskes
Om dat gezonde eten vol te blijven houden ging ik op zoek naar andere gerechten die ik mocht eten, als variatie op die droge kip met broccoli en de kefir met bosbessen.

Ik vond een recept om zelf energybars te maken. Er zaten allemaal lekkere ingrediënten in die ik mocht eten, en die ook goede energie zouden geven bij het sporten. Ik maakte de repen, maar ze mislukte. Ik had geen keukenmachine, dus ik deed alles in de blender en die raakte direct oververhit omdat de dadels veel te plakkerig waren. Gelukkig deed hij het later weer en kon ik verder. ZE WAREN HEERLIJK. Ik nam ze mee naar de hockey en al mijn teamies wilde het proeven.  Er waren een aantal meiden die vroegen of ik ze voor hen wilde maken, en zo ontstond “kuukskes”.

Van Facebook naar een eigen website
Ik maakte voor de grap een facebookpagina aan, waarop  mensen de repen konden bestellen. Ik kreeg binnen een dag 100 likes en had in week 1 gelijk 70 repen in de bestelling. Dat had ik helemaal niet overzien. Mijn blender brandde dit keer echt door, dus ik investeerde in een keukenmachine (beste aankoop ooit!!!).  Ik kreeg het echter enorm druk met school en ik ging verhuizen, dus ik zette de verkoop zelf op een lager pitje, omdat ik het niet bij kon houden.

En dit ben ik nu!!

En dit ben ik nu!!

Ik besloot om gewoon recepten op de pagina te posten van de gerechten die ik maak. ik schreef wat over het eten, en maakte er een mooie, door insta gefilterde foto bij! Ik vond dit zo leuk om te doen dat ik 6 weken geleden besloot om een  website te maken. Ik begon op wordpress, maar  wilde het toch maar gelijk goed doen, dus een dag later had ik mijn eigen domeinnaam.

En wat is het geweldig om te doen. Ik zit nu in mijn afstudeerjaar van de PABO, en ik vind het heerlijk om thuis lekker met eten bezig te zijn. Het leukste is ook dat steeds meer mensen mijn blog tegenkomen, en de volgers beginnen langzaam binnen te stromen. Echt geweldig om te lezen dat ik mensen inspireer.

Ik ben nog steeds geen slanke den, en ik denk ook niet dat ik dat ooit helemaal zal worden, maar dat vind ik niet erg. Ik ben nou eenmaal een beetje “Bosch Bourgondisch”. Ik zit lekker in mijn vel, voel me geen Michelin mannetje meer en kan de kleding weer aan die ik mooi vind.

Mooi zijn van buiten word ik vanzelf als het aan de binnenkant in orde is. 11800122_855925551121233_4933452851948827063_nEn dankzij mijn blog ben ik een heel eind op weg!!

Liefs,
Kelsey, van Kuukskes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *