BARBECUE TIP: gegrilde abrikozen met rozemarijn

BARBECUE TIP: gegrilde abrikozen met rozemarijn

Het is zo lekker om fruit te grillen op de barbecue. En zeker als ze wat extra pit krijgen door verse, groene kruiden. Deze abrikozen zijn echt super lekker. Zeker met een bolletje ijs! Yumm!!

Hier heb ik weer een super lekkere tip om fruit op de barbecue te gooien. Ik kwam het idee tegen op Pinterest via de Libelle. Die hadden dit recept online gezet. Via deze link ga je naar het originele recept. Ik ga echter voor de luie versie. En je hebt er, in mijn geval maar 3 ingrediënten voor nodig. Dus dat is ideaal! En het is echt een super lekker bijgerechtje. Heerlijk zoet door de honing, maar tegelijkertijd ook wat pit, door de kruidige rozemarijn.

gegrilde abrikozen met rozemarijn voor op de bbq

BARBECUE TIP: gegrilde abrikozen met rozemarijn

calorieën (per portie): 167
vet (g): 0
koolhydraten (g): 42,9
eiwit (g): 1,6

Course Side Dish
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 4

Ingredients

  • 4 abrikozen vers
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 1 el honing

Instructions

  1. Snijd de abrikozen doormidden en haal de pit eruit. Rijg per takje rozemarijn, twee abrikozen helften vast. Verdeel de honing over de takjes en leg de "spiesjes" in de verhitte grillpan. Als je ze op de barbecue legt, zou ik ze in een aluminium bakje grillen. Anders vallen ze er waarschijnlijk doorheen. Draai de abrikozen halverwege om, zodat ze aan beide kanten een mooi grill kleurtje krijgen. Serveer eventueel met een bolletje ijs (ZO LEKKER)!

gegrilde abrikozen met honing

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

downloads

Populaire posts