gegrilde ananas van de barbecue

BARBECUE TIP: gegrilde ananas met een munt- yoghurtsaus

Ga jij met dit lekkere weer ook barbecuen en heb je geen zin in alleen maar vlees of vis? Dan zijn deze heerlijke spiezen van gegrilde ananas met een munt- yoghurtsausje echt een heerlijk bijgerechtje! Ook super lekker met een bolletje ijs.

Het is perfect weer om te barbecuen. Maar ik vind het niet altijd nodig om er alleen vlees en vis op te gooien. Ik ben ook gek op salades, gepofte groenten en groente- en fruitspiesjes. En vandaag heb ik een lekker recept voor je met ananas. gegrilde ananas met geraspte kokos en een munt- yoghurtsausje. Super lekker als bij- of nagerechtje.

barbecue tip: gegrilde ananas

Gegrilde ananas met een munt- yoghurtsausje

calorieën (per portie): 78
vet (g): 2,4
koolhydraten (g): 13,9
eiwit (g): 1,2

Course Side Dish
Prep Time 20 minutes
Servings 4
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 ananas
  • 15 g geraspte kokos
  • 50 g soya yoghurt

Instructions

  1. Schil de ananas, snijd het midenstuk eruit. Dit gaat heel eenvoudig met zo'n ananas schiller, maar ik doe het altijd met een mes. Snijd de ananas vervolgens in 12 parten.

  2. Prik in iedere part een satéprikker. Als je houten prikkers gebruikt, moet je ze eerst in water weken, anders branden ze aan.

  3. Grill de ananasspiezen aan alle kanten, tot ze een mooi grillstreepje krijgen. Als je geen barbecue hebt aanstaan, kun je dit ook altijd in een grillpan doen.

  4. Hak intussen de munt fijn en roer deze door de yoghurt.

  5. Als de spiezen klaar zijn, garneer je ze met wat kokos en serveer je ze met de yoghurt. Ook lekker met een bolletje ijs.. hihi!

gegrilde ananas barbecue tip

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

downloads

Populaire posts