Broodjes braadworst met een bier- rode uienmarmelade

kuukskes_broodje_braadworst_bier

Broodjes worst zijn ontzettend lekker, zéker van de barbecue. Maar in deze tijd van het jaar is de barbecue al lang weer teruggezet in de garage. Daarom zijn deze lekkere broodjes ook prima te maken met een grillpan. Wat de broodjes baardworst zo lekker maakt? De bier- rode uienmarmelade.

Voor dit gerecht heb heb ik gebruik gemaakt van de Ename Tripel uit de Ardennen. Dit stevige biertje zit een klein zoetje, dat super lekker samen gaat met de smaak van lang gebakken uien. Door het bier goed in te koken, krijg je een heerlijke, stroperige saus.

Om dit gerechtje te testen heb ik mijn vader uitgenodigd voor de lunch. Hij had zijn brood al op, maar kreeg het toch nog voor elkaar om twee broodjes te eten.. Zo lekker vond hij het! En ik kan niet ontkennen dat ik dat zelf ook heb gedaan!! Haha, de broodjes braadworst met bier- rode uienmarmelade is dus zeker een aanrader!

kuukskes_hellobier_braadworst

Wat heb je nodig voor 4 personen (of twee héle hongerige)?
– olijfolie
– snuf zout
– 3 grote, rode uien
– 200 ml Ename Tripel (of een aander stevig/donker bier)
– 15 gr roomboter
– 55 gr rietsuiker
– 1 el balsamicoazijn
– 4 braadworsten
– 4 schnittbroodjes
– 2 el Franse mosterd
– verse spinazie (voor de garnering)

Snijd de rode uien in mooi, dunne ringen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan met een dikke bodem op een middelhoog vuur. Bak de uienringen met een snuf zout in ca. 30 minuten goudbruin. Giet, als de ui mooi bruin is, het bier erbij en laat het mengsel tot de helft inkoken. Voeg nu de boter, het azijn en de suiker toe en laat dit nog inkoken tot een donkere, kleverige saus. Zet de saus opzij en laat het even afkoelen.

Verhit een grillpan en bak de braadworsten in ca. 9-10 minuten gaar. Keer de worsten regelmatig om.
Snijd ondertussen de schnittbroodjes in en besmeer ze met mosterd. Vul de broodjes met de spinazie en de worsten en garneer ze met de bier- rode uienmarmelade.

Tip: Je kunt de marmelade eventueel ook een dag van te voren maken en voor gebruik opwarmen. Als je met een groter gezelschap bent, kun je de saus ook in een grotere hoeveelheid maken. Zorg dan wel dat je een lekker ruime pan hebt.

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

Kelsey Ikkersheim

One Comment

  1. Ename Tripel uit de Ardennen ??? blijkbaar een woordje vergeten … het zijn de “Vlaamse Ardennen” hoor 😉 (Mater bij Oudenaarde om precies te zijn)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *