chocolade sticks voor chocolademelk- Delicata Challenge

chocolade sticks voor chocolademelk- Delicata Challenge

Nu het wat kouder wordt, drink ik het liefst de hele dag thee. Maar waar ik soms ook wel écht heel veel zin in heb, is chocolademelk. Soms met slagroom, soms met marshmallows, maar sowieso altijd met een beetje chilipoeder. En ik heb bij de Xenos en in de markthal wel eens van die chocolade sticks zien staan, om zelf chocolademelk te maken. Je doopt dat zo’n stick in de warme melk, de chocolade smelt en tadaaa..

Maar nou dacht ik dus, waarom maak ik die sticks ook gewoon niet zelf? En dat ging ik dus proberen. En dat lukte. Ik had namelijk nog een reep melk chocolade uit de Delicata challenge doos, dus die kon ik er mooi voor gebruiken. Op de foto zie je twee soorten chocolade sticks. Een met marshmallows en een met karamel brokjes. Ik heb er ook een aantal met kaneelpoeder en chili-vlokken gemaakt, maar die kreeg ik niet zo mooi op de foto. Die zijn dan maar gewoon voor in de melk, haha!

chocolade sticks om chocolademelk te maken

chocolade sticks met marshmallows en karamel
Print

Chocolade sticks om chocolademelk te maken - Delicata challenge

Prep Time 15 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 15 minutes
Servings 10

Ingredients

  • 200 g melkchocolade Delicata
  • 1 handje mini marshmallows
  • 1 handje karamel brokjes
  • 10 houten lepels
  • chili-vlokken
  • kaneelpoeder
  • 10 (wegwerp) shotglaasjes wegwerp is handig, want dan kun je ze eventueel openknippen als ze er niet uit gaan
  • bakingspray

Instructions

  1. Zet de shotglaasjes vast klaar en vet ze in met een beetje baking spray.

  2. Smelt intussen de melkchocolade au bain marie. Zorg dat de chocolade goed gesmolten is en haal het van het vuur. Zet de pan of schaal op een onderzetter op tafel. 

  3. Verdeel de chocolade over de tien glazen. Tik met de glaasjes voorzichtig op tafel. Zo gaat de lucht eruit en wordt de bovenkant mooi gelijkmatig.

  4. Steek de houten lepels in de glazen en garneer de chocolade sticks met de mini marshmallows, kaneel, chili- vlokken of karamel brokjes. Zet de glaasjes ongeveer 2 uur in de koelkast, zodat de chocolade helemaal hard is. 

  5. Haal voor het serveren de chocolade sticks voorzichtig uit de glaasjes. Verwarm wat (amandel)melk en schenk het in een mok. Roer één van de chocolade sticks door de melk en doe er eventueel nog wat extra marshmallows of slagroom bij. Heerlijk!!

chocolade sticks voor chocolademelk

In de links hieronder, kun je de andere recepten van de Delicata challenge van de vrienden van AH vinden:

Facebooktwittergoogle_pluspinterest


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *