Feestelijke geitenkaas balletjes – adventskalender

Feestelijke geitenkaas balletjes – adventskalender

YESSS!! 1 december! Vanaf vandaag post ik tot en met 24 december iedere dag een leuke tip of een lekker recept om de kerst helemaal goed door te komen. En het eerste gerechtje dat ik voor je heb, is klein en eenvoudig, maar óh, zo lekker! het zijn geitenkaas balletjes met bieslook of cranberry en pistache.

Het recept is echt ieniemienie, maar het ziet er super leuk uit en is ideaal om te serveren bij de borrel.

geitenkaaspralinés

5 from 1 vote
Print

geitenkaas balletjes met cranberry, pistache en bieslook

Prep Time 15 minutes
Servings 12
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 pakje geitenkaasplakjes naturel 12 plakjes per pakje
  • 1 bosje verse bieslook fijngehakt
  • 1 handje gedroogde cranberries fijngehakt
  • 1 handje ongezouten pistachenoten fijngehakt

Instructions

  1. Hak de bieslook fijn en doe het in een kom. Hak de cranberries en pistachenoten fijn, meng deze goed door elkaar en doe deze in een andere kom.

  2. Draai balletjes van de plakjes geitenkaas. Het is handig als je je handen een beetje vochtig maakt onder de kraan, zodat de kaas niet zo gaat plakken. 

  3. Rol de balletjes nu door de bieslook of het pistache- cranberrymengsel en leg ze, in een bakje, even terug in de koelkast. Zo kan de kaas weer iets steviger worden. Serveer de balletjes met een gezellig prikkertje op een (feestelijke) schaaltje bij de borrel. 

geitenkaas met bieslook en cranberry

Gerelateerde berichten:

Facebooktwittergoogle_pluspinterest


1 thought on “Feestelijke geitenkaas balletjes – adventskalender”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *