Gevulde paprika’s met roomkaas en spek

IMG_4843

De gevulde paprika’s hadden een duidelijke tweede plek. De paprika was heerlijk zoet, het spek was zout, en wat voor kaas was dat? Allemaal feedback die ik kreeg op mijn gevulde paprikaatjes. Nou, eigenlijk stelt het niets voor.
IMG_4600

Het gerecht bestaat maar uit drie ingrediënten, en de oven doet het meeste werk. Op het feestje had ik de mini puntpaprika’s gebruikt, en voor het recept zelf gebruik ik gewone puntpaprika’s. Die kleintjes zijn leuk als borrelhapje, en die grote zijn heerlijk voor bij de maaltijd. Lekker om te combineren met een frisse salade, of gebakken (zoete) aardappels.

Wat heb je nodig voor 4 stuks?
– 2 puntpaprika’s
– een bakje bieslook roomkaas (light)
– 8 plakjes ontbijtspek of bacon

IMG_4841

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit.
Smeer in iedere helft wat roomkaas.

IMG_4842
Omwikkel de paprika’s nu met de plakjes spek en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze ca. 15 minuten in de oven (hangt er vanaf hoe hard het gaat). De paprika’s zijn klaar als het spek mooi krokant is.

IMG_4844
Geniet ervan!

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

Kelsey Ikkersheim

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *