Grieks platbrood met kippengehakt en groente

Grieks eten is super lekker, dat bewijst dit lekkere broodje maar weer. Boordevol met verschillende groenten, yoghurt en kippengehakt.

Dit gerecht heb ik eigenlijk een soort van per ongeluk ontdekt, omdat ik nog wat dingen in huis had die op moesten. Soms moet je even je kast uitruimen en die laatste beetjes yoghurt, bloem en groente opmaken. Nou, daar is dit gerecht uit gekomen. Omdat ik echt restjes heb gebruikt, zullen de hoeveelheden die ik heb gebruikt misschien niet helemaal kloppen, maar lekker is dit Griekse platbrood met kippengehakt en groente zeker.

Ik vind Grieks eten sowieso erg lekker. Veel frisse ingrediënten, lekkere kruiden en veel vlees. In dit gerecht zit wat minder vlees, maar het gerecht is zeker lekker fris en boordevol met groente.

Voor dit recept heb ik mijn eigen pitabroodjes gemaakt. Je kunt natuurlijk ook gewoon kant-en-klare broodjes kopen, maar dit zijn een stuk minder lekker en niet zo gezond. Maar ik kan me voorstellen dat je doordeweeks geen tijd hebt om zelf pita’s te maken. Ga het sowieso wel een keer doen hoor. Het is écht de moeite waard.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 1 x het recept voor flatbread (of 8 kant en klare pitabroodjes)
– 300 g gekruid kippengehakt
– 22 g Griekse yoghurt
– 1 komkommer
– een handje snoeptomaten
– 1 rode ui
– 1 handje verse koriander (of bladpeterselie als je niet van koriander houdt)
– zwarte peper
– sap van 1/2 citroen
– olijfolie
– 2 teentjes knoflook
– optioneel: feta

FullSizeRender (2)

Maak van tevoren de platbroden. Dit is even een investering, maar nogmaals echt de moeite waard. Zeker als je de tijd hebt om lekker te koken, moet je gewoon niet gaan beginnen aan die houdbare meuk. Kei zonde. Daarbij kun je de platbroden invriezen, dus je kunt ook een keer wat meer maken en ze daarna lekker uit de vriezer halen als je wat minder tijd hebt.

Snijd een deel van de koriander fijn en doe dit samen met het gehakt in een kom. Kneed de koriander goed door het gehakt en rol er kleine balletjes van. Het gehakt is al gekruid, dus doe er geen zout en peper bij! Verhit wat olie in de pan en bak de balletjes goudbruin en gaar.

Snijd ondertussen de groenten in leuke reepjes, stukjes, plakjes, wat je wilt. Pak de yoghurt en snijd een deel van de komkommer in hele kleine blokjes. Snijd de rest van de koriander fijn en doe de komkommerblokjes en koriander bij de yoghurt. Snijd de teentjes knoflook fijn en voeg deze samen met het citroensap en wat zwarte peper toe aan de yoghurt. Meng het geheel tot een lekker sausje.

Vul nu een platbroodje met de balletjes, de gesneden groente, de yoghurtsaus en verkruimel er eventueel wat fetakaas overheen. Het is echt een feest om dit te eten.

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

4 thoughts on “Grieks platbrood met kippengehakt en groente

  1. Het recept ziet er heerlijk uur en wil dit graag maken, heb jij ook het recept hoe je flatbread maakt.

    Groetjes Marian

  2. Vandaag gemaakt, en wat was het heerlijk, had nog nooit kip gehakt gehad, maar dit vonden we echt lekker, we hebben wel wat meer griekse yoghurt door de saus gedaan, bedankt voor dit lekkere recept, dit gaan we vaker maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

downloads

Populaire posts