hartige pompoenbroodjes
Deze hartige pompoen broodjes met pumpkin spice en walnoten zijn super lekker voor bij de soep of als lunch, met roomboter of pindakaas.

Yes, een nieuwe dag in mijn pompoenweek. Ik maak graag gerechten met pompoen, maar dit zijn altijd hartige gerechten. Geïnspireerd door de Starbucks en Pinterest wilde ik eens een lekker receptje verzinnen waar pompoen in wordt verwerkt. En ik dacht toen aan muffins met pompoen. Maar uiteindelijk werden het meer hartige lunchbroodjes met pompoen. Super lekker met een laagje roomboter, of iets van pindakaas of zo. Maar ik vond ze stiekem zo ook wel lekker van smaak.

hartige pompoenbroodjes met pumpkinspice

Hartige lunchbroodjes met pompoen en pumpkin spice

calorieën (per portie): 145
vet (g): 5,6
koolhydraten (g): 16,1
eiwit (g): 5,5
vezels (g): 3,1

  • 250 g geroosterde pompoen
  • 150 g volkoren tarwebloem
  • 1 ei
  • 200 ml sojamelk (ongezoet)
  • 1 tl kokosolie
  • 1 tl pumpkin spice
  • 1 cm gember (geschild en in stukjes)
  • een snuf zout
  • 6 walnoten
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe alle ingrediënten (behalve de walnoten) in de keukenmachine en mix het geheel tot een mooi, plakkerige brooddeeg.

  2. Verdeel het deeg over 6 cupcakevormpjes of een cupcake bakvorm. Leg op iede broodje een walnoot. Bak de muffins ca. 30 minuten tot ze mooi gaar en goudbruin zijn. En klaar!!

broodjes met pompoenpuree hartige pompoen broodjes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest