hugo's stoofvlees met leffe bruin
Hugo's stoofvlees met Leffe Bruin van Hugo kennis, is echt een super lekker comfortfood recept! Sowieso voor de winter, maar extra lekker met kerst!

SAMENWERKING: Ik vind het altijd heerlijk om uitgebreid te eten met kerstmis. Vooral eerste kerstdag is bij ons zo’n dag dat we kalkoen eten en er soms wel drie gangen op tafel verschijnen. Iets wat wij de rest van het jaar eigenlijk bijna nooit doen! Maar op tweede kerstdag, vind ik het lekker om eenvoudig te eten. En wat is er lekkerder dan een goed frietje stoof met mayo!! Daarom heb ik dit keer Hugo’s stoofvlees gemaakt met Leffe Bruin.

hugo's stoofvlees met leffe bruin

Hugo Kennis (je weet wel, die kok van televisie), heeft samen met internationaal biersommelier, zytholoog en certified cicerone Fiona de Lange, een super leuk boek geschreven, om te koken met speciaalbier. En dit keer werken ze samen met Leffe. Zij kiezen voor dit bier, vanwege de volle smaak! In dit leuke boek staan een aantal lekkere recepten, waaronder Hugo’s stoofvlees! Ik mocht het recept gaan uitproberen in een super vrolijke, custommade pan van Le Creuset. Alleen van die pan al werd ik blij! maar van het stoofvlees werd ik dat ook. En mijn ouders trouwens ook! En ik eet stoofvlees echt het liefst met en frietje en mayo. Lekker ordi! LOVE IT!

hugo's stoofvlees met leffe bruin

Hugo’s stoofvlees met Leffe Bruin

  • 1 kg (magere) runderlappen
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g boter
  • 3 el bloem
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 kruidnagels
  • 2 takjes tijm
  • 3 el appelstroop
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 flesje Leffe Bruin
  1. Snijd de runderlappen in blokjes en meng dit met zout, peper en bloem.

  2. Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de runderlappen toe.

  3. Voeg de in blokjes gesneden winterpeen samen met de laurier, kruidnagel en tijm toe.

  4. Als het vlees dichtgeschroeid is, voeg de stroop toe en giet dan Leffe Bruin langs de binnenkant van de pan bij het vlees. Laat het geheel langzaam sudderen.

  5. Controleer of de stoof niet te droog is en voeg anders een scheutje bouillon toe. Laat minimaal 2 uur (liefst langer) op een laag vuurtje stoven. 

  6. TIP: Serveer het stoofvlees met verse patat en mayonaise.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest