Indische maiskoekjes op z’n Kels

Indische maiskoekjes op z’n Kels

Als je me érgens voor kunt wakker maken ’s nachts, overdag, anytime, dan is het wel voor maiskoekjes. Aan deze dingen kan ik mezelf echt misselijk eten en ik maak ze dan ook het liefst op ieder feestje dat ik geef. Echt heerlijk. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat.

Wat zijn het eigenlijk? Ja een soort pannenkoekjes met mais, kruiden en sambal. Heerlijk om er een dipje bij te maken van chilisaus en ketjap manis.

Wat heb je nodig door ongeveer 12 personen?
– 1 ei
– een handje verse selderij
– 50 ml zonnebloemolie
– een flinke snuf zout
– 1 el sambal oelek
– 150 ml (soya)melk
– 100 g zelfrijzend bakmeel
– 2 lente-uitjes
– een blik mais

Klop het ei los met de melk en wat zout. Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet het ei in het kuiltje en meng de ingrediënten tot een glad beslag (het lijkt echt veel op pannenkoekenbeslag). Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de selderij fijn en de lente-ui in ringetjes. Roer de mais, selderij, sambal en ui door het beslag.

Verhit een deel van de olie in de pan. schep met behulp van een ijslepel (of twee gewone lepels) 3 porties beslag in de pan en strijk ze een beetje plat. Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin (ongeveer 2 minuten per kant). Herhaal deze handelingen tot het beslag op is.

De koekjes zijn zowel warm als koud te eten. Heerlijk!!! Lievelings!! Selamat makan.

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwittergoogle_pluspinterest


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *