kokosbollen met sayah spekkoek likeur
Dit keer heb ik kokosbollen speciaal voor volwassenen gemaakt. Er zitten namelijk rozijnen en spekkoek likeur in. Super lekker en een tikje exotisch. Perfect voor bij de koffie.

Ik heb afgelopen week al een lekker recept gepost om kokosbollen met mango en chilipeper te maken. Maar deze zijn íetsje heftiger. De kokosbollen voor volwassenen, om ze zogezegd maar even te noemen. Ik wilde eigenlijk heel graag een recept met rum rozijnen maken, maar ik kwam te laat achter, dat ik helemaal geen rum in huis had. Ik was al bezig met het recept, dus ik moest ter plekke iets anders verzinnen. En ineens dacht ik aan spekkoeklikeur. Spekkoek en kokos gaat goed samen en rozijnen passen sowieso meestal bij zoete gerechten, dus ik probeerde dit gewoon. En het was echt een goed idee. Het is nu wel een extra guilty guilty pleasure geworden, maar dat moet kunnen zo op z’n tijd.

Het recept is dus bijna hetzelfde als vorige keer, alleen dan met een andere vulling. Voor het alcoholvrije recept klik je hier.

Kokosbollen met sayah spekkoek likeur en rozijnen

calorieën (per portie): 340
vet (g): 18,2
koolhydraten (g): 41,9
eiwit (g): 3,8
vezels (g): 4,6

  • 225 g gedroogde geraspte kokos
  • 200 g rietsuiker
  • 3 eiwitten (van 3 eieren)
  • 100 g rozijnen
  • 35 ml Sayah spekkoek likeur
  1. week de rozijnen een ongeveer half uur in de spekkoek likeur. 

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop ondertussen met een mixer de eiwitten een beetje stijf. Doe dan steeds een beetje suiker erbij en mix de eiwitten dik en luchtig. 

  3. Haal de geweekte rozijnen uit de overgebleven Sayah en spatel deze, samen met de kokos door het opgeklopte eiwit. 

  4. Schep met de ijstang 8 bollen van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. 

  5. Laat de kokosbollen in de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin worden. 

kokosbollen met sayah spekkoek likeur en rozijnen

About Post Author

Facebooktwitterpinterest