Meatless Monday: Vegan quiche met tofu en zoete aardappel

Meatless Monday: Vegan quiche met tofu en zoete aardappel

Het afgelopen jaar heb ik mijn gezonde leven echt onwijs verwaarloosd. Ik probeer mijn leven nu al een aantal weken te beteren, door echt weer gezonder te eten en meer te sporten. En na het zien van “What the health?!”, ben ik ook bewuster gaan kijken naar wat ik eigenlijk allemaal naar binnen gooi. Nou blijf ik gewoon een flexetariër voor het leven, want ik kan nou eenmaal niet zonder een kippetje of visje op z’n tijd, maar ik probeer wel weer vaker vegetarisch of veganistisch te eten. Niet alleen voor dat stukje bewustzijn, maar ook omdat er super lekkere recepten bestaan, binnen deze “lifestyle”. Om dat te bewijzen, heb ik hier een recept voor je van een quiche, gemaakt van tofu en zoete aardappel. OH MY GOD. Heaven. Echt onwijs lekker is dit recept. Ga dit gewoon echt maken alsjeblieft. Ook als je, net als ik, gewoon ook van vlees houdt.

Print

Vegan quiche met tofu en zoete aardappel

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Servings 6
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 2 medium grote zoete aardappels geschild en in dunne plakken
  • 1 kleine rode ui in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 trostomaten
  • 200 g verse spinazie
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 blok tofu
  • 1 zakje gist
  • olijfolie
  • een snuf zout en peper
  • 2 el gedroogde peterselie
  • bakingspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spray een springvorm in met bakingspray, zodat de taart later niet zal blijven plakken.

  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in hele dunne plakken. Bedek de bodem met de plakjes zoete aardappel (zie afbeelding). Halveer de overgebleven schijfjes en gebruik deze voor de randen van de quiche. Zorg dat de plakjes elkaar goed overlappen, want ze gaan in de oven nog wat krimpen. Vet ze een beetje in met bakingspray en breng ze op smaak met wat zout en peper. Bak de bodem 20 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Snijd de ui en puntpaprika in halve ringen en de tomaten in partjes of blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en voeg hier de uien en paprika aan toe. Fruit ze aan. Voeg dan de knoflook en de tomaten toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg nu de spinazie toe. Als de spinazie geslonken is, mag het vuur uit. 

  4. Snijd de tofu in kleinere stukken en doe deze, samen met 2 el olijfolie, een snuf zout en peper, de gist en de peterselie, in de keukenmachine of blender. Meng het geheel tot de tofu hij zijdezacht is. 

  5. Voeg het tofumengsel aan de groentes toe en mix het geheel, tot alles goed verdeeld is. Als de zoete aardappelbodem gaar is, giet je de vulling er voorzichtig in. 

  6. Bak de quiche in 30 minuten gaar en goudbruin. Als de quiche klaar is, kun je hem uit de oven halen. Laat hem 5 min. rusten voor je hem serveert.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *