Paastaart met mango, kokos en limoen

Paastaart met mango, kokos en limoen

Ik vind het altijd zo leuk om taarten te maken die je ook kunt eten als ontbijt. En laat ik nou een Paastaart hebben gemaakt die geschikt is voor het ontbijt, maar er wel zó feestelijk uitziet dat hij extra leuk is voor met Pasen. Bij het ontbijt laat ik de eitjes en het haasje natuurlijk achterwege, maar zo ziet de taart er op de foto natuurlijk extra feestelijk uit.

De taart is lekker friszoet door de mango en de limoen. De kokos maakt de taart wat zachter van smaak en gaat mega lekker in combinatie met het fruit. Een heerlijke traktatie voor bij je Paasbrunch of -ontbijt.

kwarktaart met limoen, kokos en mango

Paastaart met mango, kokos en limoen

Course taart
Prep Time 10 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 10 minutes
Servings 8

Ingredients

voor de vulling

  • 2 rijpe mango's
  • 1 limoen
  • 10 medjool dadels
  • 500 g magere kwark
  • 150 ml kokosmelk gekoeld
  • 6 g agar agar of 10 gelatine-blaadjes

voor de bodem

  • 6 medjool dadels
  • 50 g rauwe cashewnoten
  • 50 g geraspte kokos
  • een snuf grof zeezout

om te garneren

  • paaseitjes
  • een chocolade paashaas

Instructions

  1. Bekleed een ringvorm met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix het geheel goed door elkaar, tot het een beetje begint te plakken.

  2. Stort het mengsel in de bodem van de vorm en verdeel het over de de gehele bodem. Druk het mengsel met je vingers goed aan. Laat de bodem in de koelkast even opstijven.

  3. Schil en ontpit de mango's, ontpit de dadels en doe deze met het zest en het sap van de limoen in de keukenmachine. Meng het geheel tot een egale fruitpuree (zo egaal als kan. Door de dadels houd je altijd een klein korreltje).

  4. Verwarm de puree in een pan met de agar agar. Doe er dan steeds een beetje kwark bij. Let op! Het geheel moet niet gaan koken. Alleen verwarmen. Haal de pan van het vuur en schenk de gekoelde kokosmelk erdoor. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Laat het mengsel iets afkoelen en schenk het dan over de taartbodem. 

  5. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven. Garneer na een half uur ongeveer de taart met de eitjes en de paashaas. Dit is uiteraard optioneel. Maar wel leuk! Geniet ervan!

paastaart met mango, kokos en limoen

Voor nog meer Paasrecepten kijk je hier:

Facebooktwittergoogle_pluspinterest


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *