parelcouscous met radijsjes en zalm
Deze salade van parelcouscous, radijsjes, basilicum en zalm is super lekker op een warme dag, als je geen zin hebt om te koken. En de volgende dag ook nog super lekker om mee naar je werkt te nemen als lunch.

Dit is weer zo’n typisch gerecht voor mensen die weinig tijd hebben om te koken, of voor mensen die soms heeeel lui zijn (zoals ikzelf). Ik kon parelcouscous al een tijd niet meer kopen in de Albert Heijn en daar baal ik echt gruwelijk van. Gelukkig is hij online nog wel te krijgen. En omdat ik een tijd geleden toch online boodschappen moest bestellen, heb ik gelijk een voorraadje mee besteld. Maar mocht je in de buurt van Den Bosch een plekje weten waar ik het nog in real life kan kopen, bel me. Ik ben wanhopig. Want van parelcouscous kun je namelijk hele lekkere salades en andere maaltijden maken. Zoals deze parel couscous-salade met kip gehaktballetjes.

Maar deze keer heb ik een lekker recept voor je met gebakken radijsjes (JAA.. die kun je bakken), citroen en warmgerookte zalm. En daar komt de luiaard naar boven. Want die zalm heb ik dus niet zelf gerookt. Dat heeft de supermarkt al gedaan.. kei handig. Dit recept is geschikt voor ca. 3 personen. Ik heb er 3 keer flink van geluncht.

parelcouscous met radijs en warmgerookte zalm

Parelcouscous met radijsjes en warmgerookte zalm

  • 200 g parelcouscous
  • 300 g warmgerookte zalm
  • 300 g radijsjes (gehalveerd of in partjes)
  • 1 citroen (de zest)
  • 1 teen knoflook (gesnipperd)
  • olijfolie
  • zout en peper (naar smaak)
  • 1 handje verse basilicum (de blaadjes)
  1. Kook de parelcouscous zoals op de verpakking staat beschreven. Snijd ondertussen de radijsjes doormidden of in partjes, rasp de gele zest van de citroen en snipper een teentje knoflook. 

  2. Verhit wat olie in een pan en fruit de knoflook voorzichtig aan (hij mag niet bruin worden). Voeg nu de radijsjes toe. Bak ze mee tot ze wat lichter van kleur worden. Voeg dan de blaadjes basilicum toe en bak ze mee tot ze geslonken zijn. Breng op smaak met wat zout en peper.

  3. Giet de couscous af en laat hem een beetje afkoelen. Roer het radijsjesmengsel en de citroenzest erdoorheen. Ik heb de zalm mooi bovenop de couscous gelegd voor de foto, maar twee tellen later heb ik de zalm fijngesneden en door de couscous geschept. Dat verdeelt wat gemakkelijker. Garneer met een takje basilicum. Zo lekker dit!!

zalm basilicum parelcouscous

About Post Author

Facebooktwitterpinterest