pittige baba ghanoush met pijnboompitten
Baba ghanoush is een snel, ideaal en kei lekkere dip van aubergine, voor op brood of voor bij de borrel. En deze krijgt door de harissa en geroosterde pijnboompitten een extra kick. Love it.

Baba ghanoush is zo eenvoudig om te maken, maar ik vind het zó lekker en het is zowel lekker op brood, als op een toastje bij de borrel. Dit recept lijkt op de baba ghanoush die ik eerder heb gemaakt (zie deze link), maar ik heb hem wat pittiger gemaakt en een extraatje gegeven door er ook nog geroosterde pijnboompitten bij te doen. Kei lekker!! Het geeft het gerecht lekker wat meer pit.

pittige baba ghanoush met geroosterde pijnboompitten

Prep Time 10 minuten
Cook Time 40 minuten
Total Time 50 minuten

Ingredients

  • 1 aubergine
  • 2 el olijfolie extra vièrge
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 el tahin sesampasta
  • 1/2 citroen het sap ervan
  • 2 tl harissa
  • 2 el pijnboompitten geroosterd
  • zout en peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie en doe de aubergine erin. Bak de aubergine in 40 minuten gaar.. Het vel mag zwart worden (die gaat er toch vanaf) en de binnenkant moet lekker zacht zijn.

  2. Laat de aubergine wat afkoelen als hij klaar is. Doordat hij afkoelt, gaat het vel er eenvoudiger vanaf. Haal het vel er af als de aubergine is afgekoeld en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de aubergine met de rest van de ingrediënten (behalve de pijnboompitten) in een beker en mix met een staafmixer, het geheel tot een lichte, gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Rooster de pijnboompitten tot ze mooi goudbruin zijn in een droge pan. Garneer de baba ghanoush met de pijnboompitten en smullen maar!! Nogmaals... ZOOO lekker!! 

baba ghanoush met pijnboompitten

About Post Author

Facebooktwitterpinterest