Dit snelle en kleine recept om runderreepjes te maken met rijst, is ideaal als je een beetje een drukke dag hebt! En super lekker! En gezond!

Dit is een super klein recept om lekkere runderreepjes te maken. Dit vleesgerechtje voor twee personen is heerlijk om met pandanrijst te eten en boontjes of broccoli. Weer even een gezond maaltje tussen de feestdagen door. Ik ben onderhand wel een beetje dichtgegroeid van al die zoetigheid en alle biertjes.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 300 gr biefstuk of ossehaas
– 2 el sojasaus
– 4 rode uien
– 2 el (wok)olie
– zout en peper
– 200 gr gekookte pandanrijst
– paprikapoeder
– 1 handje cashewnoten, fijngehakt
– optioneel: verse gestoomde groenten

Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Schenk de sojasaus eroverheen en roer alles goed door. Pel de rode uien en snijd ze fijn.

Verhit 1 el olie in de koekenpan. Fruit de rode uien aan. Voeg de biefstukreepjes toe. Bak de biefstukreepjes op hoog vuur, kort aan. Breng ze op smaak met zout en peper.

Doe de rest van de olie in een pan. Voeg de gekookte rijst toe en strooi er naar eigen smaak wat paprikapoeder en cashewnoten over. Bak de rijst enkele minuten, al roerend.

Serveer de rijst warm met de runderreepjes.

Het is maar een kort recept, maar super lekker!

liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest