Vegetarische courgette- broccolisoep met speckjes

Vegetarische courgette- broccolisoep met speckjes

De laatste tijd eet ik steeds minder vlees en maak ik ruimte voor vegetarische en vegan gerechten. Ik vind vlees nog steeds super lekker hoor en helemaal vegan zou ik nooit kunnen gaan, want ik heb nogal een grote liefde voor kaas en eieren, maar ik vind het wel super leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Daarbij hou ik gewoon veel te veel van groente, en op deze manier krijgen je lekker veel groente binnen. En met deze courgette broccolisoep krijg je helemaal lekker veel groente binnen! De speckjes maken het gerecht vega, maar je kunt ze prima weglaten. Het stond gewoon mooi op de foto, haha.

Print

vegan courgette- broccolisoep met speckjes

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 4
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 bakje speckjes
  • 1 grote broccoli
  • 3 courgettes
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 liter gekookt water
  • olijfolie om in te bakken

Instructions

  1. Hak de ui in grove stukken. Snijd de broccoli in roosjes en de courgettes (ongeschild) in blokjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd ook deze in blokjes. 

  2. Doe wat olijfolie in een kookpan en bak de ui glazig. Voeg de courgette, broccoli en paprika toe en roerbak dit 3 minuten. 

  3. Giet het hete water eroverheen. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper en laat het geheel, met deksel op de pan, 25 minuten koken.

  4. Bak intussen de speckjes mooi krokant. Je kunt natuurlijk ook echte spekblokjes gebruiken, maar dat is de soep niet meer vegan. 

  5. Als de soep gaar is, mix je hem met een staafmixer tot een mooie, gladde soep. Serveer de soep met wat brood en de krokante speckjes. 

Facebooktwittergoogle_pluspinterest


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *