Ga terug
Print
paastaart met mango, kokos en limoen

Paastaart met mango, kokos en limoen

Course taart
Prep Time 10 minuten
Cook Time 3 uur
Total Time 3 uur 10 minuten
Servings 8

Ingredients

voor de vulling

  • 2 rijpe mango's
  • 1 limoen
  • 10 medjool dadels
  • 500 g magere kwark
  • 150 ml kokosmelk gekoeld
  • 6 g agar agar of 10 gelatine-blaadjes

voor de bodem

  • 6 medjool dadels
  • 50 g rauwe cashewnoten
  • 50 g geraspte kokos
  • een snuf grof zeezout

om te garneren

  • paaseitjes
  • een chocolade paashaas

Instructions

  1. Bekleed een ringvorm met bakpapier. Doe alle ingrediƫnten voor de bodem in een keukenmachine en mix het geheel goed door elkaar, tot het een beetje begint te plakken.

  2. Stort het mengsel in de bodem van de vorm en verdeel het over de de gehele bodem. Druk het mengsel met je vingers goed aan. Laat de bodem in de koelkast even opstijven.

  3. Schil en ontpit de mango's, ontpit de dadels en doe deze met het zest en het sap van de limoen in de keukenmachine. Meng het geheel tot een egale fruitpuree (zo egaal als kan. Door de dadels houd je altijd een klein korreltje).

  4. Verwarm de puree in een pan met de agar agar. Doe er dan steeds een beetje kwark bij. Let op! Het geheel moet niet gaan koken. Alleen verwarmen. Haal de pan van het vuur en schenk de gekoelde kokosmelk erdoor. Meng alle ingrediĆ«nten goed door elkaar. Laat het mengsel iets afkoelen en schenk het dan over de taartbodem. 

  5. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven. Garneer na een half uur ongeveer de taart met de eitjes en de paashaas. Dit is uiteraard optioneel. Maar wel leuk! Geniet ervan!