Ga terug
Print
kippenstoof met abrikozen en pruimen

kippenstoof met abrikozen, amandelen en pruimen

calorieën (per portie): 540
eiwit (g): 24,9
koolhydraten (g): 57,9
vezels (g): 8,6
vet (g): 21,3

Prep Time 15 minuten
Cook Time 30 minuten
Total Time 45 minuten
Servings 4
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 400 g couscous
  • 4 kippenbouten
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 50 g blanke amandelen
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl djahé gemberpoeder
  • 1 tl djinten komijnpoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 1 blokje kippenbouillon op 500 ml water
  • 1 tl ketoembar korianderpoeder
  • zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit een braadpan met olijfolie en bak de kippenbouten ca. 7 minuten rondom bruin.

  2. Voeg de knoflook, gember, komijn, kaneel, koriander, zout en peper toe en bak alles 3 minuten mee. Giet er 500 ml water en het bouillonblokje bij en stoof het gerecht 20 minuten.

  3. Voeg na 20 minuten de pruimen, abrikozen en amandelen toe en stoof het geheel nog 10 minuten.

  4. bereid intussen de couscous zoals op de verpakking staat beschreven. 

  5. Serveer de couscous met de kip en garneer eventueel met wat geroosterd sesamzaad voor extra smaak.