Ga terug
Print
MC kleuver appelflappen

appelflappen van MC Kleuver

Course Snack
Prep Time 25 minuten
Cook Time 15 minuten
Total Time 40 minuten
Servings 10
Author MC Kleuver

Ingredients

  • 10 stuks bladerdeeg 1 diepvries pak
  • 3 grote Elstar appels
  • 1 tl kaneel per appelflap
  • 1 klein handje rozijnen per appelflap
  • suiker hoeveel jij lekker vindt

Instructions

  1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 200 graden Celsius.

  2. Vet de bakplaat in met boter zodat de appelflappen niet zullen vastplakken.

  3. Leg de plakjes bladerdeeg op los op het werkvlak en haal het plastic er voorzichtig.

  4. Schil de appels, snijd deze in blokjes en doe in een schaal. Voeg de kaneel, rozijnen en suiker toe in de schaal en hussel.

    MC kleuver appelflappen
  5. Schep nu een eetlepel van de appelvulling aan de voorzijde van ieder bladerdeeg en houd daarbij goed de randen vrij.

  6. Wrijf met een vinger wat water op de randen zodat deze gaan plakken.

  7. Vouw de twee punten naar elkaar toe zodat de appelflap is dichtgevouwen.

    MC kleuver appelflappen
  8. Druk de randen stevig aan. Dit zou je gemakkelijk met een vork kunnen doen.

  9. Bestrijk de appelflappen met water en strooi er een beetje suiker over.

  10. Leg de appelflappen voorzichtig op de bakplaat en stop deze in de oven.

    MC kleuver appelflappen
  11. 15 minuten later kun je de verse appelflappen uit de oven halen.

    Pas op: vanaf het husselen van de appelvulling gaat het heerlijk ruiken in de keuken. 

    MC kleuver appelflappen