Ga terug
Print
grinch recept: matcha chocolade fudge

THE GRINCH RECEPT: matcha chocolade fudge

calorieën per portie: 302
eiwit (g): 6,1
koolhydraten (g): 40,6
vezels (g): 0,4
vet (g): 12,8

Prep Time 10 minuten
wachttijd 3 uur
Servings 9
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 200 g witte chocolade
  • 30 g gedroogde cranberries
  • 30 g ongezouten pistache
  • 1 zakje chocolade mint M&M's
  • 2 tl matcha groene theepoeder

Instructions

  1. Verwarm de gecondenseerde melk in een pannetje op laag vuur. smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, doe je hem bij de melk met de groene theepoeder. Blijf goed langs de randen roeren, zodat de melk en chocolade niet aanbranden.

  2. Als het mengsel mooi groen is geworden van de matcha, doe je het in een kom. Hak de pistachenoten en de cranberries grof en roer deze door het groene mengsel van chocolade heen. Giet het mengsel nu in een bakvorm, zodat het kan koelen. Strooi de M&M's er overheen en zet de fudge in de koelkast.

  3. Laat de fudge nu echt goed afkoelen, zodat hij stijf wordt en snijdbaar. Snijd hem vervolgens in 9 (of meer) stukken. En genieten maar!