Ga terug
Print
hugo's stoofvlees met leffe bruin

Hugo's stoofvlees met Leffe Bruin

Prep Time 20 minuten
Cook Time 2 uur 30 minuten
Total Time 2 uur 50 minuten
Servings 4
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 kg (magere) runderlappen
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g boter
  • 3 el bloem
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 kruidnagels
  • 2 takjes tijm
  • 3 el appelstroop
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 flesje Leffe Bruin

Instructions

  1. Snijd de runderlappen in blokjes en meng dit met zout, peper en bloem.

  2. Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de runderlappen toe.

  3. Voeg de in blokjes gesneden winterpeen samen met de laurier, kruidnagel en tijm toe.

  4. Als het vlees dichtgeschroeid is, voeg de stroop toe en giet dan Leffe Bruin langs de binnenkant van de pan bij het vlees. Laat het geheel langzaam sudderen.

  5. Controleer of de stoof niet te droog is en voeg anders een scheutje bouillon toe. Laat minimaal 2 uur (liefst langer) op een laag vuurtje stoven. 

  6. TIP: Serveer het stoofvlees met verse patat en mayonaise.