De herfst is nu toch echt begonnen (ja gisteren was het zo ver..), En dat laat moedertje natuur vandaag maar al te graag zien. Heerlijke, Hollandse herfst met regen. Maar gelukkig is daar de waterkoker. Ik ben niet echt een frisdrank meisje. Oké, ik kan soms echt enorm genieten van een groene ijsthee of een cola met ijsklontjes, maar voornamelijk drink ik kokoswater, water, koffie en thee. Vooral thee, en dan die verse muntthee. Ik heb het geluk dat ik in Rotterdam de verse munt overal heel goedkoop kan krijgen.
Toch heb ik er op een dag als vandaag geen zin in om de markt af te struinen naar verse munt. Gelukkig heb ik thuis ook een plantje staan met verse munt die ik alleen maar even hoef te snoeien als ik thee wil drinken.

Wat zo leuk is aan verse munt, is dat je het kan combineren met veel andere kruiden. Ik probeer soms wel eens mijn eigen ‘kruidenthee’ te maken door gewoon maar iets in heet water te gooien, en de ene keer lukt het beter dan de andere keer.
Zoals je op de foto kunt zien, heb ik vandaag 4 varianten van verse muntthee op het menu staan, die allemaal zeer geschikt zijn voor dit herfstachtige weer. Ik bedoel, iedereen snakt nu toch stiekem wel naar de bank met een dekentje, een heerlijke serie of een goed boek (of Jamie magazine, of het Ikea boekje, of Women’s Health etc), maar dan vooral met een grote kop thee. Ja, een grote, want ik heb van die heerlijke halve liter glazen.. die zijn echt voor mij gemaakt.

Oké, hier komen ze dan:

Verse muntthee met kaneel
– een glas/kop/mok heet water
– twee takjes verse munt
– een kaneelstokje

Verse muntthee met tijm
– een glas/kop/mok heet water
– twee takjes verse munt
– twee takjes verse tijm

Verse muntthee met steranijs
– een glas/kop/mok heet water
– twee takjes verse munt
– tweemaal steranijs

Verse muntthee met gember
– een glas/kop/mok heet water
– twee takjes verse munt
– twee dunne plakjes (1/2 cm) gember

De meeste mensen vinden verse muntthee altijd lekker met honing. Ik op zich ook, maar ik drink er eigenlijk nooit honing bij. Zeker met de extra kruiden die ik toevoeg, heeft de drank op zich al zo veel smaak, dat ik de honing overbodig vind. Maar ik drink sowieso mijn thee altijd zonder een zoetstof, dus het is maar net wat je gewend bent. Als je nog meer varianten weet, laat het me gerust weten! Ik ben altijd in voor nieuwe tips en tricks!!

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwitterpinterest