En hier is hij dan. De winnaar van mijn favo testpanel: Het bietenstamppotje. Een heerlijke, vrolijk gekleurde stamp die je helemaal winterklaar maakt. De combinatie van de zoete aardappel met de bietjes en de zure appels maken dit stamppotje tot een ware testpanel topper!! Heerlijk met draadjesvlees, of vegetarisch met geitenkaas!! SMULLEN!!

Oké, het is tijd voor we echte winnaar van mijn testpanel: de bietenstamppot. Hij stond bij bijna iedereen op het lijstje,en bijna overal ook op de eerste plek. Een aantal meiden houden helemaal niet van bietjes, maar door de combinatie met de zoete aardappel en de friszure appels, valt de typische aardse smaak van krootjes niet zo op.

Het fijne aan dit recept is, is dat het ook lekker snel klaar is. Super lekker met gehaktballetjes, kuukskes’ draadjesvlees of lekker vegetarisch met geitenkaas.

IMG_4979
Wat heb je nodig voor deze testpanel topper (c.a. 4 personen)?
– 3 grote zoete aardappels
– 500 gr voorgekookte rode bieten
– 2 zure appels (bijv. Granny Smith)
– 70 gr tomatenpuree (een klein blikje)
– sap van 1/2 citroen
– 1 tl kaneelpoeder
– 1 el olijfolie
– 1 el ketoembar (korianderpoeder)
– een snuf zout

IMG_4827
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van c.a. 2 centimeter. Kook de aardappels in ruim kokend water met een snufje zout tot ze mooi zacht zijn.

Was ondertussen de appels en snijd ze in hele dunne reepjes (julienne). Doe het sap van de bieten bij de appelsnippers en snijd de bieten net zo fijn als de appels. Doe er een klein beetje citroensap overheen.

IMG_4828
Doe nu de olie, het citroensap, de tomatenpuree en de kruiden in een keukenmachine en meng alles goed door elkaar.

Voeg het kruidenmengsel bij de appels en bietjes en mix het geheeld even goed totdat alles goed verdeeld is.

Giet de aardappels af. Zorg ervoor dat je een klein beetje van het kookvocht overhoud. Stamp de aardappels. Voeg het bietenmengsel toe en stamp nu het geheel goed door elkaar totdat alles goed gemengd is.

IMG_4830

Klaar is kees, eeeeuh zijn de krootjes!!

Liefs,
#Kuukskes

En nu:
nummer 2: Gevulde paprika’s
nummer 3: Kuukskes’ draadjesvlees
> nummer 4: Zoete aardappel- broccolisoep van Jamies Oliver
Kuukskes’ eerste feestje

Facebooktwitterpinterest