kuukskes blog persoonlijk
Een paar weken heb ik voor mijzelf een drastische en belangrijke beslissing genomen. Ik stap namelijk uit het onderwijs...

Zoals veel mensen die Kuukskes al een tijdje volgen weten, ben ik eigenlijk gewoon fulltime juf naast het bloggen. Ik heb periodes gehad waarin ik lekker veel blog, maar ook momenten dat Kuukskes en Bossche Buik gewoon helemaal stilstaan. Ik vind het super leuk om veel tijd in het bloggen te steken, maar het is soms lastig te combineren. Ik doe namelijk niet graag dingen half. Daarbij is onderwijs ook niet echt een vak dat je maar half kunt doen. Daarom zeg ik houdoe tegen het onderwijs.

kuukskes blog persoonlijk

Anderhalve maand geleden heb ik besloten om uit het onderwijs te stappen. Ik merk dat door de veranderingen van onderwijsland, maar voornamelijk ook de verandering van de maatschappij, mijn creativiteit stilstaat en er weinig ruimte voor is. En dat terwijl ik juist barst van leuke ideeën, kansen zie en graag dingen uitprobeer. Maar door de werkdruk merkte ik wel dat ik blokkeerde en tegelijkertijd ook mezelf een aantal keren behoorlijk tegenkwam. Daar kwam bij dat ik afgelopen jaar een pittig clubje had, waarbij mijn werkplezier echt op de proef werd gesteld. Ik zie snel dingen als een uitdaging, maar in dit geval zag ik door de bomen echt het bos niet meer en verdween ook mijn energie voor de dingen naast school, terwijl ik die eigenlijk juist zo nodig had.

kuukskes blog persoonlijk

Houdoe school

De zomervakantie was voor mij een moment om na te denken en ineens kreeg mijn creatieve kant ruimte. Ik kreeg nieuwe ingevingen en kwam er daardoor ook achter dat ik misschien toch moest stoppen met school. En zo gezegd, zo gedaan. Per 16 oktober ga ik stoppen met onderwijs. En dat voelt heel gek. Ik ben super blij, heb heel veel leuke dingen die ik ga doen (daar kom ik zo op), maar tegelijk doet het ook echt wel pijn. Ik ga mijn collega’s missen. Stuk voor stuk gedreven mensen die ondanks het wantrouwen van ouders, de werkdruk, de onderwaardering, het passend onderwijs, de administratieve rompslomp, de eisen van bovenaf, de hulpplannen, handelingsplannen, kindkaarten en groepsoverzichten iedere dag liefde en passie delen met 25 leerlingen. Die dag en nacht klaarstaan voor moeilijk lerende kinderen, lastige thuissituaties en het gepeste kind, maar ook oog hebben voor het blije kind dat gewoon doet wat hij moet doen, of het kind dat geen vragen durft te stellen. Echt, onderwijs maakt me gelukkig en verdrietig tegelijk. En ik hoop echt dat mensen straks hun ogen weer open doen en zien wat voor vak er wordt ondergesneeuwd. En ik mag misschien nu even niks zeggen, omdat ik ook iemand ben die eruit gaat, maar dat wil niet zeggen dat ik er geen liefde voor heb. Ik denk dat ik gegaan ben uit liefde. Hoe stom dat ook klinkt. Want ik ga mijn kinderen echt missen en als ik hen mag geloven, zij mij ook.

houdoe bossche bijou

Hallo ondernemerschap

Maar wat ga ik nu dan doen? LEUKE DINGEN. Niet te veel meer doen met alleen mijn hoofd, maar meer samenwerken met het hart. Creatief denken en meer “JA” zeggen. Ik ga meer  tijd nemen voor leuke samenwerkingen met Kuukskes en Bossche Buik (zoals met Manfield), ben met de webshop “HOUDOE.” begonnen, krijg meer opdrachten op het gebied van content marketing en ga daarbij in een kledingzaak in Den Bosch werken. Ik hou van nieuwe dingen leren en op deze manier grijp ik deze kans. Daarnaast ga ik lekker veel zingen en eten, blijf ik sporten bij BFIT en doe ik vooral dingen die ik leuk vind. Klinkt als een druk leven en dat is het ook. Maar dat vind ik heerlijk. Want van deze dingen krijg ik veel energie en daarbij heb ik ook niemand (behalve Atjar), om rekening mee te houden. Dus ik ga doen en laten wat ik wil. ZO FIJN!

HOUDOE. Bossche Bijou
kuukskes amsterdam

Dat neemt niet weg dat ik deze keuze spannend vind hoor. Stiekem ben ik best wel een beetje nerveus. Een vaste baan opzeggen voor een risico en onzekerheid. Misschien kom ik over een jaar ook wel terug op mijn keuze. Maar voor nu ben ik heel blij met de keuze die ik heb gemaakt. Ik voel me gelukkiger en herken mezelf ook weer terug. Gelukkig krijg ik ook een steun van de mensen om mij heen en dat bevestigt alleen maar dat ik de juiste keuze maak. Dus HAPPY ME. En voor wie dit leest en ook twijfelt over de toekomst.. Volg je hart. Doe wat je gelukkig maakt. Super cliché, maar echt heel erg waar. Houdoe en fijne avond. Liefs, K.

manfield dames kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest