Deze brownies van pure chocolade, frambozen en bier zijn super leuk om te serveren voor je bezoek, of als dessert met een bolletje ijs!

Wat een rare titel zou je zeggen. Ja, dat dacht ik ook toen ik “de rumoerige roodborst” in mijn handen kreeg. Maar dit speciaalbiertje is echt onwijs lekker. Dat chocolade en bier goed samengaat, kon je al proeven in de chocolade biercake die ik eerder heb gepost. Ook weet ik dat frambozen onwijs goed samen gaan met chocolade. Daarom wilde ik brownies maken, waarbij ik al deze drie samen samen zou laten gaan.

De rumoerige roodborst (5,8%) is een robijnrood biertje met een heerlijk, fruitige smaak. Bij de eerste slok die ik naam, was ik gelijk aangenaam verrast. Ik ben wel een fan van lekkere biertjes, maar deze vond ik onwijs lekker. Hij is niet zo zoet als een Liefmans fruitesse of kasteel rouge, maar heeft een volle, frisse smaak van grapefruit en tropisch fruit, die lekker lang blijft hangen. Ik dacht dat dit biertje wel goed in contrast zou staan met de volle, bittere smaak van de pure chocolade.

Daarbij had ik nog mooi een stuk pure chocolade (74%) over van ‘the Chocolate line’ in Antwerpen, dus die kon ik hier mooi voor gebruiken.

rumoerige_roodborst_brownie

Wat heb je nodig voor ca. 12 brownies?
– 180 gr roomboter
– 200 gr pure chocolade (74%) in blokjes
– 200 gr bruine rietsuiker
– 125 gezeefde bloem
– 40 gr pure cacao
– 1 tl bakpoeder
– 3 eieren
– 200 ml ‘De Rumoerige Roodborst’ (5,8%)
– 250 gr (diepvries)frambozen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een (vierkante) bakvorm met bakpapier.

Smelt de boter en blokjes pure chocolade Au bain-Marie en roer het mengsel glad. Meng de suiker, bloem, het bakpoeder en de cacao in een andere kom goed door elkaar.

Als de boter en de chocolade goed zijn gesmolten, voeg je het mengsel bij de kom met droge ingrediënten. Voeg de eieren toe en klop het geheel tot een romige en glad mengsel. Voeg nu het bier en de frambozen toe. Meng alles voorzichtig door elkaar.

Schenk het browniebeslag in de vorm en bak de brownie in ca. 25 minuten gaar. Bij deze brownies kun je de prikkertest niet doen, want hij blijft smeuïg aan de binnenkant. Maar dat is juist lekker.

Laat de brownie afkoelen en serveer hem in vierkante blokjes.

liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest