spaghetti puttanesca
Deze snelle, volkoren pasta puttanesca is echt super lekker en staat zo op tafel. De saus zit boordevol met groenten en is heerlijk kruidig.

Ik eet de laatste tijd echt weinig pasta, terwijl ik dat eigenlijk zo lekker vind. Maar ja, het is eigenlijk helemaal niet zo gezond, dus ik probeer het echt niet te vaak te eten. Maar heel soms vind ik dat het mag. En als ik dan ook nog voor de volkoren variant ga, vind ik zeker dat het moet kunnen. En deze pasta puttanesca zit echt boordevol met groenten! Echt zo heerlijk!!

volkoren spaghetti puttanesca

COMFORT FOOD: volkoren spaghetti puttanesca

calorieën (per portie): 400
vet (g): 12,8
koolhydraten (g): 36,7
eiwit (g): 18,1

  • 150 g volkoren spaghetti
  • 250 g gekleurde snoeptomaatjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 ansjovisfilets
  • 100 g kalamata olijven
  • 3 el kappertjes (uitgelekt)
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 handje verse basilicum
  • olie (om in te bakken)
  • Parmezaanse kaas (naar smaak)
  1. Verhit de olie in de pan. Hak de knoflook fijn en doe deze samen met de ansjovis in de pan. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt, want dat is echt bitter. Kook intussen de pasta, zoals op de verpakking staat beschreven. 

  2. Snijd de tomaatjes doormidden, hak de kappertjes, de kalamata olijven en  de chilipeper fijn en voeg deze aan de pan met knoflook toe. Bak de tomaten lekker zacht, zodat de sappen goed vrijkomen. Je kunt de saus eventueel op smaak brengen met wat extra peper. Ik vind zout niet nodig, omdat de ansjovis al zout genoeg is van zichzelf.

  3. Als je de pasta “al dente” is, voeg je hem toe aan de saus. Schud de pasta goed door de saus, zodat de smaken van de saus er goed in kunnen trekken. 

  4. Hak de basilicum fijn en roer deze op het laatste moment,vlak voordat je gaat uitserveren, door de pasta.

  5. garneer de pasta met wat Parmezaanse kaas! Heerlijk!

volkoren spaghetti puttanesca

About Post Author

Facebooktwitterpinterest