Cuban sandwich met kalkoenfilet
Deze Cuban sandwich met kalkoenfilet en Gruyère kaas, is een eenvoudige variant op dat waanzinnige broodje uit de film "Chef". Zo guilty, maar oh zo lekker.

Ik ben echt een diehard fan van de film “chef”, al vanaf het eerste moment dat ik hem heb gezien. Het eten dat je daar voorbij ziet komen is ZO lekker en sinds ik de film heb gekeken droom ik van een eigen toko waar ik dit soort soulfood kan maken. Vooral die Cuban Sandwich en die kaastosti zijn echt waanzinnig. En daarom besloot ik om een keer een poging te doen tot een Cubano. Alleen wel op mijn manier, met minder vlees. Want ik ben qua eten nou juist net zo goed bezig. En een beetje guilty kan geen kwaad, maar het moet niet uit de klauwen lopen. En deze variant is zéker net zo lekker.

cuban sandwich met kalkoen en kaas

Cuban Sandwich met kalkoenfilet en Gruyère kaas

calorieën (per portie): 554
vet (g): 19,9
koolhydraten (g): 56,8
eiwit (g): 34,7
vezels (g): 5,2

Ingredients

  • 100 g ciabatta brood
  • 2 grote augurken
  • 2 el Franse mosterd
  • 50 g Gruyère kaas
  • 60 g kalkoenfilet (ca. 3 plakken)
  • 10 g boter

Instructions

  1. Snijd de kaas en de augurken over de lengte in plakken. Snijd het ciabatta brood door midden en besmeer de binnenkanten beide met de Franse mosterd.

  2. Begin nu met het beleggen. Beleg het, met mosterd besmeerde brood, met de plakken kaas, augurk en kalkoenfilet en leg vervolgens de andere helft van het brood er op. 

  3. Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur, of een grillapparaat. Besmeer de buitenkanten van de Cuban sandwich met boter en pak de sandwich aan beide kanten goudbruin en tot de kaas is gesmolten. MEGA LEKKER MAAL, DIT!

cubano met kalkoenfilet

About Post Author

Facebooktwitterpinterest