Feestelijke mandarijn- cranberrysaus

Deze mandarijn- cranberrysaus is super lekker om te serveren bij het kerstdiner. Heerlijk bij het vlees, maar ook erg lekker bij de yoghurt of bij ijs!

Vorig jaar heb ik een saus gemaakt van cranberry’s. Grappig om naar die foto’s te kijken en om te zien dat de blog wel wat ontwikkelingen doormaakt. Nu had ik in die tijd ook tijdelijk niet zo’n goede camera, omdat de mijne was gesneuveld. Maar ik ben bij om te zien dat mijn blog steeds leuker wordt. Deze mandarijn- cranberrysaus is super lekker bij vlees, hartige banketstaaf en uiteraard bij je kerstdiner. Ik vond de cranberrysaus van vorig jaar al lekker, maar deze is naar mijn idee nog beter gelukt. Het is even een gefriemel met de partjes mandarijn, maar dan heb je uiteindelijk ook wat.

En het recept is maar heel klein, dus je hebt in een mum van tijd de lekkerste cranberrysaus op tafel staan. Dan kan je kerstdiner écht beginnen.

Wat heb je nodig voor een flinke schaal mandarijn- cranberrysaus?
– 1 zak verse cranberry’s
– 2 mandarijnen, gepeld (ja ook die stomme vliesjes eraf) en in kleine stukjes gesneden
– 250 ml water
– 150 gr suiker
– optioneel: oranje sinaasappelzest ter garnering

Begin gelijk met het vervelendste werkje. Pel de schil van de mandarijnen en haal het vruchtvlees uit die vervelende, slierterige vliesjes (de helft van mijn kleuters loopt er altijd een halfuur op de kauwen). Snijd de mandarijnen in kleine stukjes, als ze al niet gescheurd zijn van het pellen.

Breng het water en de suiker aan de kook in een sauspan. Laat de suiker zo veel mogelijk in het water smelten. Voeg de mandarijnen en de cranberry’s toe en kook het geheel op een medium vuur. de cranberry’s hebben ongeveer 15 minuten nodig tot het meeste vocht is ingedikt en de cranberry’s open zijn gesprongen.

Haal de pan van het vuur en laat het helemaal afkoelen. In een afgesloten potje kan de saus tot een week goed blijven in de koelkast. Ik heb zelf allemaal porties gemaakt, verdeeld over wat diepvrieszakjes en die ingevroren. Dat gaat prima.

Smakelijk!

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.