Gin Gingerale met citrusvruchten

Iedereen weet dat ik dol ben op GT’s. Maar wat ik stiekem soms nóg lekkerder vind, is gin gingerale. Zoals ik al eerder vertelde is gingerale één van mijn favo drankjes en samen met gin maak je me er echt super blij mee. Vooral als je een lekkere gin gebruikt. En laat ik nou graag lekkere gin in mijn huis hebben staan.

Dit keer gebruik ik Bobby’s gin uit Schiedam. Dit was één van de eerste kruidige ginsoorten die ik geproefd ben en ik ben echt mega fan. In Den Bosch is hij helaas nog niet heel veel te vinden, maar gelukkig wel op één van mijn lievelingsplekken: Banier. Het is deels daarom ook wel een van mijn favo hotspots.

Maar genoeg over kroegen. Lekkere drankjes kun je dus ook gewoon thuis zelf maken. Ik vind het gewoon wel belangrijk om naast de standaard “Gordon’s” die je gebruikt voor ijsjes en gewone GT’s, ook echt lekkere gins in huis te hebben. En Bobby’s is er echt één van.

Nu terug naar het recept. Wat heb je allemaal nodig?

Gin Gingerale met citrusvruchten en Bobby's gin

Prep Time 5 minuten
Servings 1
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 12 cl gingerale
  • 5 cl Bobby's gin
  • 1 citroensap
  • 1 sinaasappel
  • ijsblokjes

Instructions

  1. Doe wat ijsblokjes in een glas. Pers de sap van de citroen in het glas. Schenk de gin en de gingerale erbij. Snijd een stukje schil (alleen het oranje) van de sinaasappel, van ongeveer 1 centimeter bij 5 centimeter en garneer het drankje ermee. Even goed roeren en klaar!!

Bobby's gin gingerale met citrusvruchten

Voor nog meer gin en gingerale, moet je vooral even hier kijken:

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest