grinch recept: matcha chocolade fudge
Deze gifgroene matcha- chocoladefudge is super eenvoudig om te maken en heeeeel lekker voor bij de koffie. Een leuk "GRINCH" recept voor kerst.

Laat je bij deze chocolade fudge niet afschrikken door de kleur. Ik heb deze fudge namelijk vorig jaar ook al gemaakt met kruidnoten en marshmallows, maar toen zag hij er zo uit. Dit keer heb ik hem lekker groen gemaakt, zodat hij helemaal in het Grinch thema past. En hij is wederom super lekker.

grinch chocolade fudge met matcha groene theepoeder

Ik heb de fudge in vrij grote stukken gesneden op deze foto, maar ze kunnen best een beetje kleiner. Het is namelijk een behoorlijk machtig hapje. In het recept staan dus de voedingswaarden voor 9 stukken, maar ik zou ze zelf dus iets kleiner maken! Misschien zelfs wel halveren. Dat maakt deze fudge btw niet gezonder, maar ja. Soms mag het allemaal ook wel even lekker guilty! I LOVE IT!

grinch fudge met matcha en chocolade

De stukken zien er trouwens iets minder strak uit dan de vorige keer, omdat ik iets te enthousiast was met het snijden. de fudge was nog niet stijf genoeg. Dus zorg ervoor dat de fudge lang genoeg afkoelt.

THE GRINCH RECEPT: matcha chocolade fudge

calorieën per portie: 302
eiwit (g): 6,1
koolhydraten (g): 40,6
vezels (g): 0,4
vet (g): 12,8

Prep Time 10 minuten
wachttijd 3 uur
Servings 9
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 200 g witte chocolade
  • 30 g gedroogde cranberries
  • 30 g ongezouten pistache
  • 1 zakje chocolade mint M&M's
  • 2 tl matcha groene theepoeder

Instructions

  1. Verwarm de gecondenseerde melk in een pannetje op laag vuur. smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, doe je hem bij de melk met de groene theepoeder. Blijf goed langs de randen roeren, zodat de melk en chocolade niet aanbranden.

  2. Als het mengsel mooi groen is geworden van de matcha, doe je het in een kom. Hak de pistachenoten en de cranberries grof en roer deze door het groene mengsel van chocolade heen. Giet het mengsel nu in een bakvorm, zodat het kan koelen. Strooi de M&M's er overheen en zet de fudge in de koelkast.

  3. Laat de fudge nu echt goed afkoelen, zodat hij stijf wordt en snijdbaar. Snijd hem vervolgens in 9 (of meer) stukken. En genieten maar!

grinch recept: matcha chocolade fudge

About Post Author

Facebooktwitterpinterest