Deze cocktail met limoen, ginger ale en Xtreem Centennial uit het Hello Bierpakket van april is een heerlijk verfrissende, zomerse cocktail! Lees verder..

Ik ben dol op cocktails in het weekend. Nou wilde ik eigenlijk heel graag een keer een cocktail met bier maken. Er bestaan veel biertjes met citrussmaken of gembersmaak en daar kun je natuurlijk iets super lekkers mee maken. Ten minste, daar ging ik voor. En ik heb echt een lekker biertje gevonden dat super goed samengaat met ginger ale en limoen. Of nou ja gevonden.. Hij werd me in de schoot geworpen door de jongens van Hello Bier. De Xtreem Centennial, nu meer bekend als de Tierig.

gember_biercocktail_tierig

Het biertje is een troebel blond biertje. Hij is zoetig van smaak maar ik proef er ook wel kenmerken van citrusvruchten in. Ik heb daarom voor gingerale gekozen en limoen omdat het zoete en het zure dan in de drank lekker naar voren zal komen.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 1 limoen
– 2 takjes verse basilicum
– 1 flesje Xtreem Centennial (Tierig, 6,5%)
– 150 ml ginger ale
– 1 el gembersiroop
– ijsblokjes

voor de garnering:
– verse gember
– schijfjes limoen

kuukskses_cocktail

Pers de limoen uit en meng het sap met de gembersiroop. Haal de basilicum-blaadjes van de takjes af en doe deze, samen met wat schijfjes limoen en ijsblokjes in twee mason jars of longdrinkglazen.

Verdeel het mengsel van siroop en limoensap, het bier en de ginger ale over de twee glazen. Garneer met reepjes gember, limoen en wat basilicum.

Heerlijk verfrissend. Echt een zomers drankje!

Liefs,
#Kuukskses

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest