Deze vegetarische soep van knolselderij en grove mosterd is ideaal als vegetarische maaltijdsoep, of in kleine porties als voorgerecht.

Soep is zo heerlijk om in huis te hebben. Ik maak altijd een flinke pan en neem dit dan mee als lunch naar mijn werk, of verdeel het in porties en vries de soep dan in. Op het moment maak ik lange dagen op mijn werk en dat is het ideaal om zo af en toe even naar de diepvries te grijpen. Van deze knolserderijsoep moet je houden. Ik ben gek op mosterd en op soep, maar zelfs ik moest even wennen aan de smaak. De soep vult erg goed, dus hij is geschikt als maaltijdsoep. Daarbij is de soep ook nog eens vegetarisch.

Ik ken knolselderij eigenlijk voornamelijk van de erwtensoep en soms maak ik er frietjes van (dat is echt super lekker). maar Voor de rest kook ik er eigenlijk heel weinig mee. Ik vind dat zo’n typisch ding, waarvan ik nooit echt weet wat ik ermee aan moet. Dit recept heb ik een beetje overgenomen uit de allerhande, omdat het me leuk leek om eens een keer iets anders met deze knol te maken.

Wat heb je nodig voor dit snelle en eenvoudige recept (4 personen)?
– 1 knolselderij
– 1 teen knoflook
– 2 el olijfolie
– 150 gesneden ui
– 1 liter groentebouillon van 1 blokje
– 3 el grove mosterd
– een flinke hand bladpeterselie

Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in de pan. Bak de uien, blokjes knolselderij en de knoflook ongeveer 3 minuten.

Voeg nu de bouillon en de mosterd toe. Breng het geheel aan de kook en laat de pan 15 minuten op laag vuur koken met de deksel op de pan.

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de pan van het vuur en pureer de soep in een blender of met een staafmixer (ik vind een staafmixer makkelijker, omdat je de soep dan in de pan kan laten). Garneer de soep met de peterselie en klaar.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest