Een tijdje geleden was ik in de Markthal om lekkere dingen te halen en toen kwam ik bij Heerlijk & eerlijk, waar Kees mij wat vertelde over zwarte knoflook. Deze knoflook wordt in enkele weken gefermenteerd. Hierdoor gaan de suikers en aminozuren reageren die ervoor zorgen dat de knoflook zwart wordt. Maar niet alleen de kleur veranderd, ook de smaak is veel intenser en heeft zelfs iets weg van karamel. De scherpe smaak is weg.

zwarte-knoflook_2

Zwarte knoflook is laag in vet, rijk aan antioxidanten en je krijgt er  ook geen slechte adem van. Daarom is zwarte knoflook perfect om te gebruiken in gerechten!! Zoals in dit gerecht, een beetje gepikt van de website van zwarte knoflook.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 2x lamsrack van 4 koteletten
– 75 gr paneermeel/ broodkruimels
– 25 gr gehakte verse peterselie, tijm en rozemarijn.
– 6 teentjes zwarte knoflook
– citroenrasp van 1/2 citroen
– zout en peper
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de bakplaat alvast voor.

Mix alle ingrediënten, behalve de olie en de lamsrack in de keukenmachine tot een mooie rub. Voeg dan de olie toe zodat de rub gaat binden, en makkelijk aan te brengen is.

Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven (die is heet) en wrijf de lamsrack een beetje in met olie. doe er aan beide kanten wat zout en peper op. Leg de racks op de bakplaat en rub bestrooi de bovenkant met de knoflook- kruidenmix.

Rooster de racks ca. 15-20 minuten. Dit hangt af van hoe rood je het vlees wilt.

Laat het vlees even rusten. Snijd dan de het vlees in koteletten of serveer ze gewoon als racks. Heerlijk met gegrilde groenten.

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwitterpinterest