Met dit weer moet je goed drinken! Dan is het echt een top idee (zeker voor theeleuten als ik) om zelf ijsthee te maken. Lekker verfrissend en dorstlessend

Ik vind het met dit weer heerlijk om water te drinken. Wat ik ook vaak drink is infused water, water met vruchten. Maar het liefst drink ik ijsthee. En het is nog lekkerder om die ijsthee zelf te maken. Meestal maak ik hem van groene thee, maar voor deze keer heb ik hem met de Ibiza Feelings van Tastea gemaakt. Dit is een tea blend met onder andere appel, frambozenblad, anijs, citroenschil en perzik, waardoor hij erg fruitig smaakt. Wat mij betreft een goede combinatie met gember, citroen en limoen. Lekker zomers.

ijsthee 3

Het is maar een klein recept, maar zeker de moeite waard. En het is ineens een stuk eenvoudiger om goed te drinken met het warme weer.

Wat heb je nodig voor 3 liter ijsthee?
– 2,5  liter thee (gemaakt van 3 liter (bijna)gekookt water en 3 el theeblaadjes)
– 500 g ijsklontjes
– plakjes komkommer, citroen, limoen, gember

ijsthee 2 ijsthee 1

Zet een grote pot met heet water op en laat de thee erin trekken. Hij mag best sterk zijn, omdat de ijsthee later nog wordt verdund door de ijsklontjes. Laat de thee afkoelen. Vul intussen een grote jar of kan met ijsklontjes, voeg hier de plakjes citroen, gember, limoen en komkommer aan toe en schenk de thee erbij. Roer alles goed door elkaar en serveren maar.

Liefs,
Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest