De winter is de meest perfecte tijd voor kaasfondue. En uitgebreid fonduen is natuurlijk super gezellig, maar daar heb je niet altijd zin in. Gelukkig maak je met een camembert ook een hele snelle kaasfondue die zowel lekker is bij het hoofdgerecht als een hapje voor bij de borrel! Heerlijk met een lekker wijntje of biertje.

Ik ben gek op kaasfondue. Nou is de winter echt de meest geschikte tijd van het jaar om lekker te kaasfonduen, mar helaas heeft niet iedereen om mij heen hier altijd zin in of tijd voor. Gelukkig is dit kleine recept, stiekem een beetje gepikt van Jamie Oliver, heel geschikt voor 2 personen als maaltijd, maar zeker ook leuk om als hapje op tafel te zetten.

En dan natuurlijk met een lekker glaasje wijn of een goed biertje. Op de manier wordt je eigen mini kaasfondue helemaal een feestje.

IMG_2192

Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 1 camembert
–  2 teentjes knoflook
– verse rozemarijn
– honing
– olijfolie

om erbij te dippen:
– brood (allerlei soorten LEKKER brood)
– rauwe groente (denk aan reepjes paprika, snoeptomaatjes, champignons etc.)
– plakjes kipfilet

Wat moet je doen? Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je een camembert hebt die in een houten doosje zit, haal je hem ui het papiertje en doe je hem terug in het doosje. LET OP. Het doosje moet wel vast zitten met nietjes. Als het doosje is gelijmd, gaat de lijm smelten en dat willen we niet. In dat geval leg je de camembert los op een bakplaat met bakpapier. Snijd de kaas in het midden in, in de vorm van een kruis. Steek in het kruis wat teentjes gepelde knoflook en takjes vers rozemarijn. Besprenkel de kaas eventueel nog met honing en wat olie en zet hem ca. 15-20 minuten in de oven. Het lekkerst is om de kaas na het bakken direct te serveren, dus houd hier rekening mee met het bereiden.

Als de kaas klaar is kun je hem dippen met stukjes brood, de kipfilet of groenten.

Het is ook erg lekker om het brood in dobbelsteentjes en die even in de oven te bakken. Snijd intussen wat gedroogde cranberry’s en krenten fijn. Dip het krokante brood in de kaas en haal hem dan nog even door de vruchtenmix. Op deze manier eet je de mini kaasfondue echt zoals Jamie Oliver het zou doen.

Liefs,
#Kuukskes

Als je gek bent op kaas, vind je dit vast ook heel lekker:
– gevulde paprika’s met roomkaas en spek
– een hele cheesy tosti
– no bake cheesecake

 

Facebooktwitterpinterest