Deze cheesecake is niet alleen super lekker, hij is ook nog een soort van gezond en je hoeft hem niet te bakken!! Dus mensen zonder oven, niet getreurd! Je kunt vanaf nu ook gewoon cheesecake maken. Geweldig! Ik moet je wel even waarschuwen. De topping is echt gevaarlijk lekker!!

Cheesecake is zo onwijs lekker. En deze variant is helemaal geweldig omdat hij een soort van gezond is, en je hebt er geen oven voor nodig. Je hoeft hem namelijk niet te bakken. De vulling van de taart is gemaakt van hüttenkäse. Het lekkerste van de taart vind ik zelf toch wel de bovenste laag. Die is gemaakt van kokosmelk, dadels en gekarameliseerde hazelnoten.

Wat heb je nodig voor ca. 8 personen?
Voor de bodem:
– 12 ontpitte dadels
– 100 gr havermout
– 25 gr kokosolie

Voor de vulling:
– 500 gr hüttenkäse
– 1 tl vanille extract
– 2 el honing
– 1 tl kaneel
– 6 gelatineblaadjes

Voor de superlekkere topping:
– 18 ontpitte dadels
– 120 ml kokosmelk (niet te verwarren met kokoswater, dat is iets anders)
– een handje hazelnoten
– 2 el honing

IMG_5406

Eerst de bodem.
Leg de ontpitte dadels in een bakje met water. Laat de dadels 10 minuten weken en doe ze dan in de keukenmachine. voeg de havermout en de kokosolie toe en mix het geheel tot je een soort deegbal krijgt.
Neem een springvorm en leg op de bodem een bakpapier. Verdeel de bol deeg over de bodem en duw hem stevig aan. Zet de bodem even in de koelkast.

IMG_5407

Nu de vulling.
Leg ondertussen de gelatineblaadjes in een bakje met koud water. Doe ondertussen de andere ingrediënten in de keukenmachine en mix alles tot een glad mengsel. De kaas moet een romige textuur krijgen.
Knijp de gelatineblaadjes uit en leg ze in een bakje met 3 el kokend water. Roer net zo lang tot de blaadjes in het kokende water zijn opgelost.
Voeg de opgeloste gelatine toe aan het kaasmengsel en roer het geheel goed door elkaar tot het één geheel is geworden.
Haal de taartbodem uit de koelkast en giet het kaasmengsel over de bodem. Zet de taart nu weer terug in de koelkast.

IMG_5408

En dan nu het lekkerste deel.
Doe de dadels en de kokosmelk in de keukenmachine en mix de twee ingrediënten tot een gladde pasta.
Verhit ondertussen een klein pannetje en doe hier de hazelnoten en de honing in. de honing zal heel vloeibaar worden. zorg ervoor dat de hazelnoten allemaal een laagje van de honing krijgen.
Haal de taart weer uit de koelkast en verdeel de dadeltopping over de cheesecake. Schep op het midden van de taart de gekarameliseerde hazelnoten (PAS OP, dit is gloeiend heet), en zet het geheel weer terug in de koelkast. Laat de cheesecake 3-5 uur staan.

IMG_5410

Genieten maar! Pas wel op met die karamel. Die wordt best wel hard in de koelkast. Je kunt er ook voor kiezen om die later te maken en die bij het serveren pas erover te gieten.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest