Met havermout kun je echt alle kanten op. Naast dat je er gewoon pap van kan maken of het door de yoghurt gooit, kan je het ook verwerken in ontelbaar veel koeken en gerechtjes. Dit was natuurlijk mega oud nieuws, maar het is wel echt de reden dat havermout me zo blij maakt. En het is nog super gezond ook!!
Deze koeken zijn heerlijk voor bij het ontbijt ( als je een beetje grote maakt), maar ze zijn ook top als tussendoortje voor bij de koffie!!

Wat heb je nodig voor 6 grote koeken ( of meerdere kleintjes)?
– 125 gram havermout (+een beetje voor de garnering).
– 5 ontpitte medjool dadels
– 2 rijpe bananen in stukjes
– een handje kokosrasp (optioneel)
– 1 tl vanilleextract
– 1 tl kaneel
– snuf zeezout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix het geheel tot een stevig beslag. Verdeel het beslag in 6 porties en schep deze op een bakplaat ( met bakpapier eronder). druk de porties aan tot 1 cm dikte, en bak de koeken ca. 15 minuten.

De koeken zijn het lekkerst als ze net afgekoeld zijn. je kunt de koeken nog ca. 2 dagen bewaren in de koektrommel, maar ze zijn zo lekker dat je dat waarschijnlijk niet eens haalt!!

Wil je nog meer recepten met havermout? klik dan hier.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest