pindakaas- havermoutkoeken
Hmm.. Deze pindakaas- havermoutkoeken zijn super eenvoudig om te maken. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig! En ze zijn kei lekker. Lees verder..

Deze super eenvoudige, maar oh zo lekkere koeken van pindakaas en havermout heb je in een mum van tijd gemaakt. Je hoeft ze in principe niet eens te bakken, maar ik vind kuukskes nou eenmaal erg lekker als ze een beetje krokant zijn. Maar voor de mensen onder ons zonder oven, of weinig tijd, kun je de kuukskes dus gewoon maken, zonder ze te bakken. Hoe ideaal!

Ik heb overigens de pindakaas van Mister Kitchens gebruikt. Die hebben verschillende soorten smaken en ik vond deze wel goed bij de koekjes passen. De koekjes worden er ook lekker smeuïg van van binnen.

pindakaas havermout kuukskes

Prep Time 5 minuten
Cook Time 10 minuten
Total Time 15 minuten
Servings 8

Ingredients

  • 100 g havermoutvlokken
  • 4 el pindakaas ik gebruikte de kokos maple van mister kitchens
  • 50 g kokosrasp
  • 2 el ahorn siroop

Instructions

  1. Doe de pindakaas en ahorn siroop in een magenotron bestendig bakje en verwarm ze 20 seconden in de magnetron. Haal het bakje eruit en roer de  twee ingrediënten nu goed door elkaar. Door de warmte kun je het beter  mengen.

  2. Doe nu de havermout, kokos en het pindakaas mengsel in een grote kom en meng het geheel tot een stevige bal. Verdeel de bal in acht gelijke delen.

  3. Draai balletjes van de gelijke delen en druk ze een beetje plat. Je kunt er nu voor kiezen om ze even af te laten koelen in de oven en dan zijn ze klaar. Ik vind het zelf dus lekkerder om ze kort te bakken. Verwarm de oven dan voor op 180 graden en bak de koekjes 10-15 minuten in het midden van de oven op een bakplaat met papier.

  4. Niet in een keer opeten he? Dan worden ze gelijk een stuk minder gezond!

pindakaas kuukskes havermout

Voor nog meer lekkers met pindakaas, klik je hier:

Facebooktwitterpinterest