pompoentaart met pecannoten
Deze pompoentaart is heel leuk om te serveren bij je kerstdiner. Een leuke combinatie van zoete pompoen met pecannoten en pittige tabasco.

Deze quiche vind ik zelf echt super lekker om te serveren bij het kerstdiner. De eerste keer dat ik hem maakte, viel hij een beetje uit elkaar, dus ik heb het recept een beetje aangepast. Dat is zo ideaal aan zo’n kerstdiner met een testpanel. Mensen geven hun mening, waardoor een gerecht alleen maar beter kan worden. En dat maakt deze pompoentaart met ham en pecannoten extra lekker en leuk.

De meningen over deze taart waren wat verdeeld. Zo waren sommige stukjes pompoen wat harder dan andere. Ik vind persoonlijk zachte pompoen wat lekkerder, maar sommige mensen vonden de stevigheid juist wel lekker. In dit recept snijd ik de pompoenblokjes iets kleiner, zodat ze sneller zacht worden. Houd je wel van die stevigheid? Dan zou je de blokjes iets grover kunnen snijden.

Daarbij heb ik best behoorlijk wat tabasco gebruikt. Ik heb gewoon geschud met mijn flesje tot ik dacht dat ik er was, maar wellicht wil je zelf eerst even proeven. De hoeveelheid die ik heb gebruikt is misschien niet voor iedereen even veilig.

pompoenntaart met ham en pecannoten

pompoentaart met ham en pecannoten

Course Main Course
Prep Time 30 minuten
Cook Time 40 minuten
Total Time 1 uur 10 minuten
Servings 6
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 kleine flespompoen ca. 600 g
  • 200 g magere hamblokjes
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 tl tabasco
  • 3 el tomatenketchup
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 80 g pecannoten ongeroosterd
  • 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • bloem om de plank te bestrooien

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm in met wat boter.

  2. Verwijder de zaadlijsten uit de pompoen en snijd de pompoen in blokjes van 1 cm groot. Meng de pompoenblokjes met de hamblokjes, suiker, tabasco,ketchup, olie, zout en peper in een kom. Door de suiker wordt de pompoen straks extra lekker zoet. 

  3. Bestrooi een plank met wat bloem, leg de plakjes hartige taartdeeg op elkaar en rol het geheel tot een mooie, ronde lap van 30 cm doorsnede.  

  4. Bekleed de springvorm met het deeg. Druk de randen goed aan en rol het overtollige deeg weg. 

  5. Klop de eieren los et slagroom en breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel het pompoenmengsel over de taartbodem en giet het eimengsel eroverheen. Bak de taart in het midden van de oven goudbruin en gaar in ca. 40 minuten.

pecan pompoentaart

Voor nog meer hartige baksels, klik hier:

Facebooktwitterpinterest