pumpkin spice latte
In de herfst loop ik het liefst iedere dag langs de Starbucks om een Pumpkin Spice Latte te kopen. Het is helaas niet zo goed voor de portemonnee en er zit ook kei veel suiker in. Gelukkig is hij heel gemakkelijk ook zelf te maken. Zo kun je er iedere dag wel van genieten!! Toppertje!

Ieder jaar rond deze tijd loop ik het liefst iedere dag langs de Starbucks, omdat mijn favoriete coffee special er dan is: de Pumpkin Spice Latte. Een heerlijk, kruidige latte waarin al het moois van de herfst te proeven is. Alleen iedere dag naar de Starbucks is niet goed voor de lijn en de portemonnee.

Gelukkig is dit drankje thuis ook prima zelf te maken. Zo kan je toch iedere dag genieten van een heerlijke, herfstachtige Pumpkin Spice Latte.

Pumpkin spice Latte

  • 1 el pompoenpuree (recept staat ook op de blog)
  • 1 tl pumpkin pie spices (of koek- en speculaaskruiden)
  • 200 ml (haver)melk
  • 1/2 tl gula djawa (of rietsuiker. Ik vind gula djawa net wat lekkerder.)
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 doppio espresso

Om te garneren

  • pompoenpitten
  • slagroom
  • geraspte chocolade
  • pumpkin pie spices
  1. Doe de melk met de pompoenpuree en pumpkin pie spices in een pannetje en verwarm het mengsel op middelhoog vuur. Voeg nu het vanille-extract en de suiker toe. Zorg ervoor dat de melk goed heet is.



  2. Schenk de warme espresso bij het melkmengsel en roer alles goed door. Als de koffie goed heet is schenk hem dan in een mooi hittebestendig glas (zo kun je de koffie goed zien, dat is leuk!!) of mok en garneer deze met slagroom, geraspte chocolade, pompoenpitten en eventueel wat pumpkin pie spices.



About Post Author

Facebooktwitterpinterest