In de herfst loop ik het liefst iedere dag langs de Starbucks om een Pumpkin Spice Latte te kopen. Het is helaas niet zo goed voor de portemonnee. Gelukkig is hij heel gemakkelijk ook zelf te maken. Zo kun je er iedere dag wel van genieten!! Toppertje!

Ieder jaar rond deze tijd loop ik het liefst iedere dag langs de Starbucks, omdat mijn favoriete coffee special er dan is: de Pumpkin Spice Latte. Een heerlijk, kruidige latte waarin al het moois van de herfst te proeven is. Alleen iedere dag naar de Starbucks is niet goed voor de lijn en de portemonnee.

starbucks

Gelukkig is dit drankje thuis ook prima zelf te maken. Zo kan je toch iedere dag genieten van een heerlijke mok Pumpkin Spice Latte.

Wat heb je nodig voor 1 grote mok?
– 1 el pompoenpuree (Hoe je dat maakt? Lees hier).
– 1 tl Pumpkin spices (je kunt ook koek & speculaaskruiden gebruiken)
– 200 ml (soya) melk
– 1/2 tl rietsuiker
– 1 tl vanille-extract
– 1 dubbele, sterke espresso

Voor de garnering:
– slagroom
– geraspte chocolade

IMG_4386

Doe de melk met de pompoenpuree en Pumpkin spices in een pannetje en verwarm het mengsel op middelhoog vuur. Voeg nu de vanille en de suiker toe. Zorg ervoor dat de melk goed heet is.

IMG_4387
Schenk de warme espresso bij het melkmengsel en roer alles goed door. Als de koffie goed heet is schenk hem dan in een mooi hittebestendig glas (zo kun je de koffie goed zien, dat is leuk!!) of mok en garneer deze met slagroom, geraspte chocolade (I love Tony’s chocolonely) en eventueel nog wat Pumpkin spices.

IMG_4392
IMG_4393
Wat een feestje in de mond!

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwitterpinterest