Vietnamese kipsalade
Deze salade met kip is gebaseerd op de heerlijke salade die ik regelmatig bij Little V bestelde. Tips voor de dressing zijn welkom!!

Een van de restaurants die ik het meeste mis sinds ik in Den Bosch woon, is Little V. Ik bestelde daar meestal het verrassingsmenu. Bij het voorgerecht wordt dan meestal de Vietnamese kipsalade geserveerd. En die is me een partij lekker. Ik wilde hem al heel lang een keertje namaken, so I did… Ik vind dat ik met dit recept een heel eind in de buurt kom, maar als je een tip voor me hebt om hem nóg beter te maken, dan maak je mij een heel gelukkig mens.

Oh trouwens.. als ik restjes groente over heb, gooi ik die er meestal ook nog gewoon bij. Tomaat, bosui, courgette.. allemaal lekker, haha!!

Groene papaya kun je trouwens kopen bij de toko. Het is de onrijpe variant van een gewone papaya. Hij rijpt ook niet meer na. Omdat hij niet zo zoet is als een rijpe papaya, wordt hij vaker verwerkt in hartige gerechten. In deze salade past hij dan ook echt perfect.

Oh en trouwens… Deze kipsalade moet je natuurlijk niet vergeten te serveren met de Vietnamese dressing. Dat maakt de salade helemaal af.

Vietnamese Kipsalade

Ingredients

  • 300 g kippendijfilet reepjes
  • 200 g spitskool geraspt
  • 200 g wortel julienne / geraspt
  • 1 komkommer geraspt
  • 1 rode ui gepeld en in halve ringen gesneden
  • 1/2 groene papaya geraspt
  • 1 rode peper naar smaak

Om te garneren:

  • Vietnamese dressing (zie recept op de blog)
  • verse munt
  • verse koriander
  • kroepoek
  • pinda's ongezouten en niet geroosterd

Instructions

  1. Kook de kip in bouillon totdat hij gaar is (ca. 10 minuten). Gooi de bouillon niet weg. Die kan je later nog voor soep of andere gerechten gebruiken. Laat de kip afkoelen.

  2. Rasp de komkommer. Snijd de rode ui in halve ringen. Doe nu de spitskool, peen julienne, ui en komkommer in een grote kom of schaal. Ris de blaadjes munt en koriander van een aantal takjes (naar wens), snijd een halve rode peper in ringetjes en hak ze fijn. Meng alle groenten, kruiden en de kip door elkaar.

  3. TIP: je kunt de koriander ook los serveren, want niet iedereen vind dit lekker. Voeg de fijngehakte kruiden aan de kom toe.

  4. Rooster de pinda's in een pan en hak ze fijn. Serveer de salade met de kroepoek, pinda's, dressing en kip. Garneer met verse munt en/of koriander en ga genieten!!

Vietnamese kipsalade

Deze Vietnamese kipsalade is ook lekker als bijgerecht voor bij de Indiase kip kerrie.

Mocht je willen weten waar ik de inspiratie voor deze Vietnamese kipsalade vandaan heb gehaald, ga dan zeker een keer eten bij Little V.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest