Print
vegan food: bananenbrood met cashew

vegan bananenbrood met havermout

Course Breakfast
Prep Time 15 minuten
Cook Time 30 minuten
Total Time 45 minuten
Servings 10

Ingredients

  • 1 "chia ei" 1 el chiazaad en 2 el water
  • 4 rijpe bananen
  • 1 el ahorn siroop
  • 1/2 tl vanille extract
  • 4 el kokosolie gesmolten
  • 2 tl pumpkin spice (optioneel. Je kunt ook voor kaneel of koekkruiden gaan)
  • 150 g havermoutmeel (fijngemalen havermout)
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • zout
  • 50 g cashewnoten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Maal 150 g havermout met de (pumpkin spice) kruiden fijn in een keukenmachine.

  3. Prak  3,5 banaan in een diepe kom, totdat je geen grote klonten meer hebt. Bewaar de rest voor later, om te garneren.

  4. Voeg de ahorn siroop, gesmolten kokosolie, het vanille extract en het chia ei toe. Roer het geheel goed door elkaar. 

  5. Doe nu het meel, het bakpoeder, de backing soda en een snuf zout bij het beslag. Meng dit goed. Hak dan de cashewnoten in stukjes en roer deze zorgvuldig  door het beslag.

  6. Vet een bakblik in met bakingspray en schenk het dikke beslag in de vorm. Leg de plakjes banaan er voorzichtig bovenop. 

  7. Bak het bananenbrood in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Laat het brood een beetje afkoelen voor je hem stort. Lekker met wat boter, nutella of pindakaas. Yummm