Ga terug
Print
kokosbollen met sayah spekkoek likeur en rozijnen

Kokosbollen met sayah spekkoek likeur en rozijnen

calorieën (per portie): 340
vet (g): 18,2
koolhydraten (g): 41,9
eiwit (g): 3,8
vezels (g): 4,6

Course Snack
Prep Time 30 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 50 minuten
Servings 8
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 225 g gedroogde geraspte kokos
  • 200 g rietsuiker
  • 3 eiwitten van 3 eieren
  • 100 g rozijnen
  • 35 ml Sayah spekkoek likeur

Instructions

  1. week de rozijnen een ongeveer half uur in de spekkoek likeur. 

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop ondertussen met een mixer de eiwitten een beetje stijf. Doe dan steeds een beetje suiker erbij en mix de eiwitten dik en luchtig. 

  3. Haal de geweekte rozijnen uit de overgebleven Sayah en spatel deze, samen met de kokos door het opgeklopte eiwit. 

  4. Schep met de ijstang 8 bollen van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. 

  5. Laat de kokosbollen in de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin worden.