Print
no bake pornstar martini cheesecake

No bake Pornstar Martini cheesecake

Ingredients

  • 6 passievruchten
  • 1 limoen sap en zest
  • 750 g vanille yoghurt (Griekse stijl)
  • 8 ontpitte medjooldadels
  • 150 g stroopwafelkruimels zonder stroop
  • 40 g kokosolie
  • 5 g agar agar
  • vanille- extract naar smaak
  • bakingspray

Instructions

  1. Doe de dadels, stroopwafelkruimels en kokosolie in een keukenmachine en maal alles fijn tot een dikke massa. Vet een springvorm in met wat bakingspray en bedek de bodem dan met het koekmengsel. Verdeel het mengsel goed over de hele bodem (zo kan iedereen er evenveel van genieten( en druk het goed aan. Zet de bodem in de koelkast zodat hij vast wat op kan stijven.

  2. Rasp de zest van de limoen (alleen het groene). Verwarm de yoghurt op een heel laag pitje in de pan (het mag niet koken). Als de yoghurt lauwwarm is, voeg je de agar agar en de limoen zest toe. Voeg naar smaak ook nog wat vanille-extract toe (het kan mij niet vanillerig (is dat een woord?) genoeg). Als alles goed gemengd is en de agar agar is opgelost in het yoghurtmengsel, haal je de pan van het vuur.

  3. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erover. Maak één passievrucht open en verdeel de zaadjes over de taart. Deze zullen misschien wat inzakken, maar dat is niet erg. We gooien er later nog meer overheen. Zet de cheesecake nu weer terug in de koelkast. Laat de taart 2-3 uur opstijven.

  4. Haal de vlak voor het serveren uit de koelkast. Garneer met de resterende passievruchten en eventueel wat schijfjes limoen. KEI LEKKER!!