Ga terug
Print
VEGETARISCHE KETJAPBALLETJES MET NOEDELS

Vegetarische ketjap balletjes met noedels

Servings 2 personen

Ingredients

  • 1 pak vegetarische balletjes ca. 12 stuks
  • 50 ml ketjap manis
  • 1 el pindakaas met (grove) stukjes pinda
  • 1 el sambal oelek
  • 1/2 citroen het sap ervan
  • 50 ml water
  • 150 gram eiermie of instant noodles.
  • olie om in te bakken

Om te garneren

  • 1 lente-ui
  • gebakken uitjes
  • snoeptomaatjes

Instructions

  1. Doe de ketjap, pindakaas, sambal, het citroensap
    en het water in een kom. Roer het mengsel door elkaar tot een mooie saus.

  2. Verhit wat olie in de pan en bak de balletjes
    zoals op de verpakking staat beschreven. Voeg na 5 minuten de saus toe, meng de
    balletjes goed door de saus en laat het geheel op een laag vuur even verder
    garen tot de saus mooi dik wordt.

  3. Kook intussen de noedels zoals op de verpakking
    beschreven staat.

  4. Snijd de lente-ui in ringetjes en de tomaten in
    partjes.

  5. Doe de noedels in een kom, serveer met de
    ketjap balletjes, tomaten, lente-ui en gebakken uitjes. Kei lekker!