Ga terug
Print

Gnocchi met tonijn, tomaat en Taggiasche olijven

Servings 3 personen
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 2 blikken tonijn in water
  • 2 tenen knoflook gepeld en gekneusd
  • 2 sjalotten gepeld en fijngesneden
  • 1 rode chilipeper fijngesneden en (optioneel)
  • 250 g cherrytomaten gewassen en gehalveerd
  • 650 g gnocchi
  • Taggiasche olijven naar smaak en ontpit uit pot
  • 400 g passata di pomodoro
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el olijfolie om in te bakken

Om te garneren

  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Instructions

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook, rode peper en sjalotsnippers in 2 à 3 minuten glazig.

  2. Voeg de tomaten toe en laat ze 4 à 5 minuten zacht en gaar worden.

  3. Breng intussen een pan met ruim water aan de kook, voeg de gnocchi toe en kook ze gaar volgens de instructies op de verpakking - als de gnocchi gaat drijven, is hij klaar.

  4. Doe de olijven en de tomatensaus bij het sjalot-tomatenmengsel. Breng het geheel aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken op een laag vuur. Roer de uitgelekte tonijn erdoor en breng op smaak met zout en peper.

  5. Giet de gnocchi af in een vergiet en roer ze voorzichtig door de tomatensaus. Verdeel de gnocchi over de borden, strooi de basilicumblaadjes erover en rasp er wat extra Parmezaanse kaas overheen. Heerlijk!