Ga terug
Print
allerhande inspiratiebox zalmfilet

zalmfilet met broccoli en hazelnoten

Course Main Course
Total Time 25 minuten
Servings 2

Ingredients

  • 1 zak bakaardappeltjes 600 g
  • 1 el gedroogde tijm
  • 50 g hazelnoten
  • 2 tl lemon pepper
  • 1 zalmfilet
  • 400 g broccoliroosjes
  • 50 ml honing-tijmdressing
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper om op smaak te brengen

Instructions

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Verhit 1 1/2 el olie in een grote koekenpan en bak de aadappeltjes met de tijm, zout en peper aan, op een middelhoog vuur. Schep regelmatig om. 

  2. Verhit intussen een andere koekenpan zonder olie en rooster de hazelnoten 3 minuten op middelhoog vuur. Haal ze van het vuur en hak de noten grof. Strooi de lemon pepper op een bord en haal de zijkanten van de zalm erdoor.

  3. Halveer de broccoliroosjes en voeg ze toe aan de pan met kokend water (eventueel met wat zout). Kook de broccoli beetgaar, giet af en laat uitlekken. Schep om met de hazelnoten en de dressing. Verhit ondertussen wat olie in de koekenpan en bak de gepeperde zalmfilet op middelhoog vuur 3 minuten. Keer voorzichtig om en bak de filet weer 3 min. 

  4. Verdeel de aardappeltjes, broccoli en zalm over twee borden. Of prep een maaltijd voor een andere keer, zoals ik.